• FBI a arestat un bărbat pentru că ar fi planificat un atac cu bombă asupra centrului de date Amazon Services
  • Centrul este responsabil pentru funcționarea a 70% din mediul online
  • Bărbatul intenționa să bombardeze mai multe servere pe care le credea folosite de FBI, CIA și alte agenții federale americane

FBI a arestat joi un bărbat din Texas pentru că ar fi planificat un atac cu bombă asupra centrului de date Amazon Services, responsabil pentru buna funționare a aproximativ 70% din mediul online.

Bărbatul, în vârstă de 28 de ani, a fost acuzat pentru încercarea de a distruge sediul Amazon folosind explozivi pe care a vreut să-i cumpere de la un agent FBI sub acoperire, notează BleepingComputer.

Autoritățile au descoperit intenția acestuia în luna ianuarie, în urma unei postări ale sale pe site-ul MyMilitia, un forum folosit pentru organizare și comunicare de către extremiștii de dreapta.

Recomandări

FICO ÎȘI REVINE DUPĂ ATAC
URSULA INVESTIGHEAZĂ DIN NOU META
ÎN CHINA ÎȚI IEI LIBER DACĂ EȘTI TRIST
A.I. ÎN MUZEE
CUM E VREMEA ÎN ROMÂNIA?
CE FACEM CU SISTEMUL PATRIOT

Mai mult decât atât, informațiile descoperite de agenții FBI au fost validate pentru a doua oară la finalul lunii ianuarie, atunci când suspectul ar fi comunicat și prin intermediul aplicației Signal, precizând că intenționează să folosească exploziv pentru a ataca centrele de date ale Amazon.

Cum a decrus flagrantul

În februarie, bărbatul ar fi pus mâna pe o hartă completă a centrului de date Amazon Services, din statul Virginia. Oamenii legii au fost puși în legătură cu suspectul prin intermediul unui agent sub acoperire, care a comunicat cu atacatorul.

Bărbatul i-a spus agentului sub acoperire că intenționează să bombardeze mai multe servere pe care le credea folosite de FBI, CIA și alte agenții federale americane. Aparentul „furnizor” i-ar fi promis bărbatului că îi poate asigura cantitatea necesară de explozibil.

Acesta s-a întâlnit cu atacatorul pe 8 aprilie, pentru a obține un pachet fals, în care bărbatul credea că sunt dispozitivele explozivile promise. În schimb, a primit dispozitive inerte, fiind apoi a fost arestat de agenții FBI.