• David Andahl a obținut aproape 36% din voturi
  • Alegerea sa a fost posibilă pentru că în America votul prin corespondeță începe cu 40 de zile înainte de data alegerilor, respectiv 3 noiembrie
  • Bărbatul avea 55 ani și s-a infectat în timpul campaniei electorale

Un republican din Dakota de Nord a câștigat un loc în Camera Reprezentanților, cu toate că el a murit acum aproape o lună după ce a suferit complicațiilor din cauza COVID-19, scrie Politico.

David Andahl s-a infectat cu coronavirus în timp ce se afla în campania electorală, iar mai apoi, în 5 octombrie a murit din cauza complicațiilor aduse de COVID-19. El avea 55 de ani.

Câștigarea alegerilor a fost posibilă prin faptul că în America este posibil votul prin corespondență, iar acesta a început cu 40 de zile înainte de data alegerilor din 3 noiembrie.

Recomandări

CE FACEM CU SISTEMUL PATRIOT
NIO LANSEAZĂ UN NOU MODEL
UNIVERSITATEA SPRIJINĂ ARTA
UE INVESTIGHEAZĂ META
AU VEDETELE SUCCES PE TINDER?
SUA SANCȚIONEAZĂ TRANSFERURILE ILEGALE DE ARME

Dakota de Nord a cunoscut o creștere uriașă a cazurilor în ultima lună. Este în topul american înregistrând 100.000 de cazuri noi, Andahl obținând aproape 36% din voturi.

Și în România a avut loc o situație similară. La Deveselu, oamenii l-au ales în funcția de primar pe un candidat care a murit înaintea alegerilor locale. Povestea sa a făcut înconjurul lumii.