• Un feribot filipinez cu 120 de persoane la bord a luat foc pe mare.
  • Operațiunea de salvare este în curs de desfășurare.
  • Oficialii nu au precizat imediat câte persoane au fost salvate de pe feribot sau dacă au existat victime.

Un feribot care transporta 120 de pasageri și membri ai echipajului a luat foc duminică pe mare în Filipine, iar o navă a gărzii de coastă a fost trimisă pentru a-i salva pe cei aflați la bord și pentru a încerca să stingă flăcările, au declarat oficiali ai gărzii de coastă, potrivit Irish News.

Incendiul a izbucnit în zori, în timp ce nava M/V Esperanza Star călătorea din provincia Siquijor spre provincia Bohol, în centrul Filipinelor, a precizat paza de coastă.

Oficialii nu au precizat imediat câte persoane au fost salvate de pe feribot sau dacă au existat victime.

Recomandări

MENIU A LA GREC
ȘOȘOACĂ INTRĂ ÎN CURSA PENTRU PMB
AVEREA LUI MUSK CREȘTE
TURIST ÎN AL NOUĂLEA CER
MUSK FACE CONCEDIERI LA TESLA
O LUNĂ DE SCHENGEN

Fotografiile și înregistrările video publicate de paza de coastă arată flăcări și fum negru ieșind de pe două punți de la un capăt al feribotului, în timp ce personalul pazei de coastă aflat la bordul unei alte nave a folosit un tun de apă pentru a încerca să stingă incendiul.

Un feribot a luat foc în Filipine

O barcă de pescuit și o altă navă au putut fi văzute în apropiere.

Niciunul dintre cei 65 de pasageri și 55 de membri ai echipajului nu a putut fi văzut la bordul feribotului în flăcări, pe baza fotografiilor și a înregistrărilor video publicate de paza de coastă.

Accidentele maritime sunt frecvente în arhipelagul Filipine din cauza furtunilor frecvente, a navelor prost întreținute, a supraaglomerării și a aplicării lacunare a regulilor de siguranță, în special în provinciile îndepărtate.

În martie, un incendiu a izbucnit și a făcut ravagii peste noapte pe un feribot care transporta aproximativ 250 de persoane, ucigând cel puțin 31 de pasageri și membri ai echipajului în largul provinciei insulare Basilan din sudul țării, a anunțat paza de coastă.

În decembrie 1987, feribotul Dona Paz s-a scufundat după ce s-a ciocnit cu un petrolier, ucigând peste 4.300 de persoane în cel mai grav dezastru maritim din lume pe timp de pace.

Citește și

Cum a furat iar spectacolul prințul Louis la prima paradă oficială Trooping the Colour a regelui Charles al III-lea de când a devenit monarh

O familie a găsit 800.000 de monede în subsolul casei. Cuplul spera să descopere o monedă care valorează un milion de dolari

De ce și-a încheiat Joe Biden discursul pe tema controlului armelor cu „God save the Queen, man”?