• Cetăţenii români vor fi transportaţi în România.
  • Cei 86 de cetăţeni români şi familiile acestora au fost preluaţi din punctul de trecere a frontierei Rafah.
  • O echipă consulară mobilă din cadrul Celulei de Criză MAE rămâne în zona punctului de trecere Rafah pentru a oferi asistenţă.

Un grup de 86 de cetăţeni români şi familiile acestora aflaţi în Gaza au fost evacuaţi în Egipt, a anunţat, duminică, Ministerul Afacerilor Externe (MAE).

MAE anunţă că „duminică, 12 noiembrie 2023, în urma eforturilor complexe ale Celulei de Criză Interinstituţionale, prin intermediul Ambasadei României la Cairo şi al Oficiului de Reprezentare al României la Ramallah, un număr de 86 de cetăţeni români şi membri de familie ai acestora au ieşit din Fâşia Gaza prin punctul de frontieră Rafah (Republica Arabă Egipt) şi se află pe teritoriul egiptean, în drum spre Cairo”.

Cetăţenii români vor fi transportaţi în România.

Recomandări

CUM PUTEA FI EVITAT RĂZBOIUL RUSO-UCRAINEAN?
TRUMP ȘI ORBAN VOR SĂ FACĂ ALIANȚĂ
TAYLOR ȘI TRAVIS, SURPRINȘI ÎN LAS VEGAS STRIP
CE SPUNE MAȘINA TA DESPRE TINE?
CUM S-AU CUNOSCUT WILLIAM ȘI KATE?
RAY CHAN A MURIT LA 56 DE ANI

„Cei 86 de cetăţeni români şi familiile acestora au fost preluaţi din punctul de trecere a frontierei Rafah de către o echipă din cadrul Unităţii de Reacţie Rapidă a Celulei de Criză MAE şi reprezentanţi ai Ambasadei României în R.A. Egipt, urmând a fi însoţiţi până la Cairo de o altă echipă mobilă a Celulei de Criză MAE. Cetăţenii evacuaţi urmează să ajungă în România în perioada următoare”, a transmis MAE.
Potrivit MAE, până la acest moment, 134 de cetăţeni români şi membri de familie au fost evacuaţi din Fâşia Gaza şi au ajuns în România

MAE mai anunţă că „dialogul cu autorităţile israeliene şi egiptene continuă în vederea facilitării evacuării şi a celorlalţi cetăţeni, în funcţie de evoluţiile din teren şi de acordul părţilor implicate”.

Totodată, o echipă consulară mobilă din cadrul Celulei de Criză MAE, dotată cu mijloace mobile de acordare a asistenţei consulare, rămâne disponibilă în zona punctului de trecere Rafah pentru a oferi asistenţă. În prezent, trei echipe consulare mobile din cadrul Unităţii de Reacţie Rapidă a Celulei de Criză MAE se află în Egipt.

Citește și