• Olmastroni este una dintre cele cinci persoane din Italia a căror moarte din ultima săptămână se crede că a fost provocată de căldura extremă.
  • Olindo Zuanon, un brutar, s-a prăbușit luni în fața soției sale în magazinul lor dintr-un oraș de lângă Treviso.
  • Muncitorii din fabrici și muncitorii externi din întreaga Italie au amenințat că vor intra în grevă.

Stefano Olmastroni, un om de serviciu, făcea ordine pe rafturile unui supermarket care vindea produse agricole din Florența cu puțin timp înainte de a muri pe 13 iulie, când Italia se afla în mijlocul unui anticiclon numit Cerberus, care a dus temperaturile la peste 40 de grade Celsius, informează The Guardian.

La începutul zilei, bărbatul în vârstă de 61 de ani le-a spus rudelor că se chinuia să lucreze în căldură și că se simțea leneș. El abia aștepta să se odihnească în ziua sa liberă de a doua zi.

Olmastroni, care avea probleme cardiace, și-a terminat tura la ora 15:00 și a fost găsit ulterior prăbușit în vestiar. Când l-au găsit, temperatura din vestiar era de 39C”, a declarat nepoata sa, Sara Ndere Olmastroni. A murit înainte ca ei să-l poată duce la spital”.

Recomandări

MENIU A LA GREC
ȘOȘOACĂ INTRĂ ÎN CURSA PENTRU PMB
AVEREA LUI MUSK CREȘTE
TURIST ÎN AL NOUĂLEA CER
MUSK FACE CONCEDIERI LA TESLA
O LUNĂ DE SCHENGEN

Unchiul ei lucrase în zona de sere a supermarketului, unde nu exista aer condiționat. Temperatura era foarte ridicată, iar el era o persoană care avea probleme cardiace – un atac de cord ar fi putut avea loc în orice moment, dar cu siguranță căldura nu l-a ajutat”, a adăugat ea. A fost un mod oribil de a muri – la locul de muncă și singur”.

Olmastroni este una dintre cele cinci persoane din Italia a căror moarte din ultima săptămână se crede că a fost provocată de căldura extremă, în timp ce un anticiclon mai intens, Caronte, a doborât un record de temperatură la Roma și a împins mercurul la aproape 47C în Sicilia. Adevăratul număr de morți este probabil mult mai mare.

Toți, în afară de un muncitor rutier de 44 de ani care a murit după ce s-a prăbușit în timp ce pregătea marcaje noi pe o stradă din Milano și a cărui familie așteaptă încă rezultatele autopsiei, aveau probleme de sănătate legate de inimă.

Ciro, muncitor din Italia, a murit când manevra o macara

Printre aceștia se numără Ciro Adinolfi, în vârstă de 75 de ani, originar din Afragola, în apropiere de Napoli, care a murit în fața fiului său, de asemenea muncitor, în timp ce manevra o macara pe șantierul de construcție al unui depozit Amazon din Jesi, în regiunea centrală Marche, și Gabriele Lucido, în vârstă de 64 de ani, din Salerno, în sud, care a fost găsit mort în locuința sa după ce și-a terminat tura pe un șantier din Brescia pentru TAV, proiectul feroviar de mare viteză Italia-Franța.

Olindo Zuanon, un brutar, s-a prăbușit luni în fața soției sale în magazinul lor dintr-un oraș de lângă Treviso, iar ulterior a murit la spital. Medicii au declarat că bărbatul în vârstă de 63 de ani avea o temperatură corporală apropiată de 42C.

Muncitorii din fabrici și muncitorii externi din întreaga Italie au amenințat că vor intra în grevă, iar sindicatele au cerut activarea concediilor pentru că temperaturile au devenit prea intense pentru a lucra.

Citește și: