Un român, martor la discuțiile dintre mecanicii telecabinei prăbușite în Italia: „Deocamdată am reparat-o așa, mâine vom mai vedea”

Telecabină Italia Sursa foto: Profimedia

13 oameni au murit pe loc, iar una la spital – acesta este bilanțul tragic al incidentului de duminică, 24 mai, din Italia, când o telecabină s-a prăbușit pe muntele Mottarone, în apropiere de Lacul Maggiore. Italia a lansat o anchetă în urma acestui tragic eveniment, iar singurul supraviețuitor este un băiețel în vârstă de 5 ani.

Presa italiană notează că un român care trăiește în Peninsulă a auzit discuțiile dintre mecanicii telecabinei prabușite în Italia. Acesta a povestit, pentru La Repubblica, cum mecanicii au spus cu nici 24 de ore înainte de producerea groaznicului accident: „Am reparat-o asa pentru azi, vom vedea maine”.

Ionel Adrian Alexandroae a urcat împreună cu soția sa cu telecabina, dar la întoarecere a fost o oră întârziere, din cauza unei defecțiuni tehnice. Potrivit românului, la întoarcere, mecanicii ar fi spus „nu am putut scoate un rulment”.

Alexandroae a mai spus sursei citate că nu i-a fost teamă: „Am avut întotdeauna încredere în aceste ascensoare, trăiesc la munte și am mers de mai multe ori cu telecabine. Știam ca era în siguranță, dar acum cred că puteam rămâne acolo”. Românul a mai precizat că după intervenția tehnică au coborât împreună cu mecanicii, iar aceștia „discutau despre un rulment pe care nu au putut sa-l elimine”.

„Nu știu ce lucrări au făcut tehnicienii, nu am auzit totul în timp ce vorbeau, dar numai când au spus ‘o vom repara așa pentru azi, mai vedem mâine’ și că vorbeau despre un rulment pe care nu l-au putut scoate. Am avut noroc. S-au jucat cu viețile oamenilor. Eu și soția mea suntem încă în stare de șoc”, a mai povestit martorul.