Trei persoane au fost arestate în urma accidentului de telecabină din Italia. Ce au descoperit anchetatorii

  • Un inginer, directorul serviciului și un șef operativ au fost arestați, conform DPA
  • Anchetatorii au descoperit că un sistem de frânare de siguranță a fost „manipulat” pentru a evita blocajele continue
  • Cele trei persoane sunt acuzate de mai multe infracțiuni, între care crimă

Trei persoane au fost arestate în urma accidentului de telecabină din Italia, în care 14 persoane și-au pierdut viața. Anchetatorii au descoperit că un sistem de frânare de siguranță a fost „manipulat” pentru a evita blocajele continue ale telecabinei.

Accidentul s-a petrecut duminică în regiunea italiană Piemonte, la vest de Lacul Maggiore, pe o linie care leagă orașul turistic Stresa de Muntele Mottarone de 1.500 de metri înălțime.

Un inginer, directorul serviciului și un șef operativ au fost arestați, conform DPA. Cei trei indivizi, inclusiv Luigi Nerini, care administrează telecabina Mottarone, au desfășurat o „acțiune conștientă”, a scris agenția ANSA, citând procurorul din provincia Verbania, Olimpia Bossi, după audierile care au avut loc peste noapte.

Anchetatorii au descoperit că un sistem de frânare de siguranță a fost „manipulat” pentru a evita blocajele continue. Bossi a spus că, pentru a evita blocajele telecabinei, sistemul de frânare de urgență a fost blocat cu o menghină, ceea ce înseamnă că atunci când cablul s-a rupt, sistemul de urgență nu a putut fi activat.

Cele trei persoane sunt acuzate de mai multe infracțiuni, între care crimă. Ei au „recunoscut” că cei trei oameni s-au oprit în timpul nopții pentru accidentul de la telecabina Mottarone. Acest lucru a fost declarat de comandantul provincial al carabinierilor din Verbania, locotenent-colonelul Alberto Cicognani.

Imaginile arată telegondola care se apropie de stație când un cablu se rupe și începe să cadă, a declarat procurorul. Câteva dintre cele 15 persoane aflate la bord au fost aruncate din gondolă. Telecabina se îndrepta din orașul Stresa pe muntele Mottarone când s-a produs accidentul. Singurul supraviețuitor este un copil de 5 ani, care și-a pierdut ambii părinți și un frate mai mic în accident.