• O navă de marfă a intrat joi dimineața într-un pod din orașul chinez Guangzhou.
  • Accidentul a provocat moartea a două persoane.
  • Trei persoane sunt dispărute.

O navă de marfă a intrat joi dimineața într-un pod din orașul chinez Guangzhou, aruncând cinci vehicule, inclusiv un autobuz public, în râu. Accidentul a provocat moartea a două persoane și rănirea uneia. Trei persoane sunt încă dispărute, a anunțat presa de stat, scrie BBC.

Imaginile difuzate de postul de televiziune CCTV arată o secțiune a podului fracturată, cu nava prinsă sub ea. Vasul nu părea să transporte marfă. Incidentul a avut loc la ora locală 05:30. Căpitanul navei a fost reținut, iar persoanele care locuiesc în apropiere au fost evacuate, potrivit presei locale. Compania care deține nava a declarat că cooperează cu ancheta, potrivit rapoartelor.

În octombrie 2021, autoritățile provinciale identificaseră necesitatea de a consolida podul, inclusiv prin construirea unor „facilități de evitare a coliziunii” la patru piloni ai podului. Termenul pentru finalizarea acestor lucrări a fost amânat de trei ori, cel mai recent până în luna august a acestui an, potrivit raportului.

Recomandări

CUM PUTEA FI EVITAT RĂZBOIUL RUSO-UCRAINEAN?
TRUMP ȘI ORBAN VOR SĂ FACĂ ALIANȚĂ
TAYLOR ȘI TRAVIS, SURPRINȘI ÎN LAS VEGAS STRIP
CE SPUNE MAȘINA TA DESPRE TINE?
CUM S-AU CUNOSCUT WILLIAM ȘI KATE?
RAY CHAN A MURIT LA 56 DE ANI

Guangzhou se află în delta Râului Perlelor și este unul dintre cele mai aglomerate porturi maritime din China continentală. Nansha, districtul în care a avut loc incidentul, este portul cu cea mai rapidă creștere din sudul Chinei, volumul de mărfuri crescând în fiecare an de la deschiderea sa în 2004.

Citește și