• 10% din cetățenii din 12 țări europene cred că Ucraina va învinge Rusia.
  • Peste 50% dintre români cred că Ucraina trebuie să accepte o înțelegere cu Moscova.
  • Suedia, Polonia și Porugalia sprijină Ucraina în lupta de recuperare a teritoriului.

Eruopenii nu văd luminița de la capătul războiului. Doar 10% dintre cetățenii din 12 țări europene cred că Ucraina va învinge Rusia, arată studiul Consiliului European pentru Relații Externe. Cei mai mulți consideră că doar un acord de compromis va pune capăt războiului.

Care dintre scenariile de mai jos sunt mai probabile în războiul dintre Rusia și Ucraina?

Peste jumătate dintre români cred că Ucraina ar trebui să accepte o înțelegere cu Moscova. În aceeași tabără e și Ungaria, Grecia, Italia și Austria.

Recomandări

CUM PUTEA FI EVITAT RĂZBOIUL RUSO-UCRAINEAN?
TRUMP ȘI ORBAN VOR SĂ FACĂ ALIANȚĂ
TAYLOR ȘI TRAVIS, SURPRINȘI ÎN LAS VEGAS STRIP
CE SPUNE MAȘINA TA DESPRE TINE?
CUM S-AU CUNOSCUT WILLIAM ȘI KATE?
RAY CHAN A MURIT LA 56 DE ANI

Doar 3 țări, Suedia, Portugalia și Polonia sprijină Ucraina în lupta de recuperare a teritoriulu, în jur de 50% dintre respondenții celor 3 țări susțin asta. În Franța, Germania și Spania – părerile sunt împărțite: să conttinue lupta, în jur de 35% și tot atâția cred că ar fi bine să negocieze un acord.

Între timp, Lukașenko își ridică soldații în picioare. A cerut armatei să organizeze patrule și să iasă pe străzile din Belarus. Lukașenko atrage atenția asupra unor posibile atacuri extremiste. „Țara are tot ce îi trebuie pentru a se proteja și a provoca pagube inacceptabile inamicului” – avertizează Lukașenko care nu crede în diplomație.

„Forța militară a devenit din nou principalul aliat în rezolvarea problemelor mondiale. Terminați cu iluziile cu privire la posibilitatea unei soluționări diplomatice a conflictelor globale.” Spune Aleksandr Lukașenko, președintele Belarusului.

„Forța militară a devenit din nou principalul aliat în rezolvarea problemelor mondiale. Terminați cu iluziile că actualele conflicte globale pot fi soluționate pe cale diplomatică” – mai zice președintele Belarusului  – care aplică aceeași regulă și în politica internă.

Luna asta, a început un nou val de arestări în masă în Belarus ale activiștilor din opoziție și membrilor familiilor lor.O rezoluție a UE de la începutul lui februarie ne dă cifre – peste 200 de cetățeni, contestatari ai regimului, au fost interogați și arestați.

Duminică în Belarus au loc alegeri parlamentare.

Citește și