• Grădina zoologică din Bristol se închide definitiv după 186 de ani, fiind lovită de pandemie.
  • Grădina zoologică a fost deschisă în Clifton în 1836 și este a cincea cea mai veche grădină zoologică din lume – încă mai are multe dintre clădirile sale victoriene originale, cum ar fi poarta, vechea casă a girafei și templul maimuțelor.
  • Societatea Zoologică din Bristol a decis să închidă grădina zoologică în urma presiunilor financiare cauzate de pandemia COVID-19.

Grădina zoologică din Bristol își închide porțile după 186 de ani, în timp ce se pregătește să se mute într-un nou sediu.

Grădina zoologică a fost deschisă în Clifton în 1836 și este a cincea cea mai veche grădină zoologică din lume. Încă mai are multe dintre clădirile sale victoriene originale, cum ar fi poarta, vechea casă a girafei și templul maimuțelor.

Societatea Zoologică din Bristol a decis să închidă grădina zoologică în urma presiunilor financiare cauzate de pandemia COVID-19. Acum își concentrează resursele pe locul său din sudul Gloucestershire, relatează BristolLive.

Recomandări

DE LA TABU, LA TABLĂ
ICON OF THE YEAR
HARRIS VS. TRUMP
CÂȚI INFLUENCERI AVEM?
MUSK DONEAZĂ PT TRUMP
CLONAREA ANIMALELOR

Anterior, locația nu era deschisă vizitatorilor și era folosită doar în scopuri de reproducere și carantină. De asemenea, a fost folosită ca pepinieră pentru grădinile botanice ale Grădinii Zoologice din Bristol și pentru a cultiva furaje pentru animalele sale.

În 2008, societatea a înaintat consiliului planurile pentru un parc safari de 55 de hectare, iar proiectul Wild Place s-a deschis cinci ani mai târziu.

Personalul de la grădina zoologică a declarat că este trist că părăsește faimosul sit din orașul Bristol, care încă se află între zidurile sale victoriene, dar este încântat de oportunitățile de conservare oferite de facilitățile mai spațioase din Gloucestershire.

Dr. Grainne McCabe, șefa departamentului de conservare și știință pe teren, a declarat: „Grădina zoologică din Bristol este una dintre acele grădini zoologice clasice – a început inițial ca o menajerie, așa cum au făcut multe grădini zoologice, și are o lungă istorie aici.

„Faptul că poți să te plimbi pe aceste terenuri mici și să vezi atât de multe specii diferite, este ceva care amintește de cum erau grădinile zoologice în trecut și este ceva special în legătură cu asta.”

Întrebată ce o încântă cel mai mult în legătură cu această mare mutare, Dr. McCabe a spus: „Unul dintre cele mai bune lucruri pe care le cred despre Wild Place este că se va asemăna mult mai mult cu ceea ce simt eu când merg în pădure, în sălbăticie, pentru a vedea animalele.

„Astfel, când intri în ceea ce ar putea fi o expoziție mare, dar care de fapt seamănă cu habitatul lor nativ – s-ar putea să vezi animalul, s-ar putea să nu-l vezi, ceea ce este exact ceea ce simt eu când îmi fac munca în pădure.”

Dr. McCabe a spus că unele dintre animale s-ar putea să se confrunte cu schimbarea, dar a adăugat: „Cred că, în cele din urmă, va fi o experiență mult mai plăcută pentru ele într-o incintă mai naturală și, prin urmare, este cel mai bun lucru pentru aceste animale să se mute în acest nou loc.”

Ea a adăugat: „Odată cu mutarea în noua grădină zoologică, ceea ce va fi cu adevărat interesant este că mult mai multe dintre animalele noastre din clădire – peste 80% la început și 90% în cele din urmă – vor fi legate de activitatea noastră de conservare.”

Simon Garrett lucrează la Grădina Zoologică din Bristol de 32 de ani, după ce a început să lucreze acolo în 1989, iar acum este șeful departamentului de implicare a publicului. El a declarat că Bristol Zoological Society va fi forțată să vândă sediul din Clifton pentru a extinde Wild Place, dar dorește să lase o moștenire de durată în oraș.

„Nu vindem pur și simplu unui dezvoltator și nu fugim cu banii. Absolut deloc”, a spus el. „Este ceva ce lucrăm din greu pentru a ne asigura că face parte din moștenirea noastră de care putem fi mândri.”

Conform planurilor aflate în prezent în curs de examinare, locul și-ar păstra grădinile botanice, care ar fi deschise gratuit pentru public în fiecare zi. S-ar păstra structuri celebre, precum templul maimuțelor, în timp ce clădirile de la intrare ar fi transformate în „Clifton Conservation Hub”, care ar găzdui Avon Gorge and Downs Wildlife Project.

Zona de joacă pentru copii și clădirea teatrului ar fi, de asemenea, păstrate deschise ca spațiu comunitar pentru ateliere și evenimente. Restul terenului ar urma să fie dedicat locuințelor ecologice, eficiența energetică fiind parte integrantă a proiectului.