• Vaccinurile noi împotriva COVID-19 vor fi disponibile curând. Medicii speră ca suficienți oameni  să fie vaccinați pentru a preveni o nouă pandemie sezonieră.
  • Vaccinurile COVID-19 oferite de anul trecut sunt injecții combinate care vizează tulpina originală de coronavirus și o versiune omicron mult mai timpurie, ceea ce le face învechite.
  • Similar cu modul în care vaccinurile antigripale sunt actualizate în fiecare an, Administrația pentru Alimente și Medicamente (FDA) a oferit producătorilor de vaccin împotriva COVID-19 o nouă rețetă pentru această toamnă.

Vaccinurile noi împotriva COVID-19 vor fi disponibile curând, la timp pentru a fi combinate cu vaccinurile antigripale. Și în această toamnă, primele vaccinuri pentru un alt virusnumit RSV sunt oferite pentru vârstnici și femeile însărcinate, scrie Associated Press.

Medicii speră ca suficienți oameni  să fie vaccinați pentru a preveni o nouă pandemie, ca anul trecut, când spitalele au fost copleșite de un sezon gripal timpuriu, un atac de RSV sau virus respirator și încă o nouă creștere a valului de infectări cu coronavirus.

Spitalizările pacienților cu COVID-19 au crescut constant de la sfârșitul verii, deși nu la fel de mult ca în această perioadă a anului trecut, iar RSV este deja în creștere în anumite părți din sud-estul SUA.

Recomandări

CE POARTĂ VEDETELE LA VOGUE WORLD
PLÂNGERI ÎMPOTRIVA BOEING
CÂT TE COSTĂ UN EV?
CE FILM VEZI AZI? BOX-OFFICE ÎȚI DĂ IDEI
ZELENSKI MERGE LA SUMMIT-UL C.E.
CUM SE SCHIMBĂ CONSUMUL DE NEWS?

Aprobarea noilor vaccinuri COVID-19 este așteptată în câteva zile. Ele se numără printre instrumentele pe care noul director al Centrelor pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC) spune că vor ajuta la punerea Statelor Unite în „cea mai puternică poziție de până acum” pentru a evita un alt sezon respirator haotic.

Similar cu modul în care vaccinurile antigripale sunt actualizate în fiecare an, Administrația pentru Alimente și Medicamente (FDA) a oferit producătorilor de vaccin împotriva COVID-19 o nouă rețetă pentru această toamnă.

Dozele de vaccin actualizate au o singură țintă: un descendent omicron numit XBB.1.5. Este o mare schimbare. Vaccinurile COVID-19 oferite de anul trecut sunt injecții combinate care vizează tulpina originală de coronavirus și o versiune omicron mult mai timpurie, ceea ce le face învechite.

Pfizer, Moderna și Novavax au produs noi loturi de vaccinuri cu noua rețetă.

FDA va decide în curând dacă fiecare companie a îndeplinit standardele de siguranță, eficacitate și calitate. Apoi, CDC trebuie să semneze înainte de a începe vaccinările în Statele Unite. Un comitet consultativ CDC este programat să se întâlnească marți pentru a face recomandări cu privire la cel mai bun mod de a folosi cele mai recente noi doze de vaccin.

Citește și: