• În ultima săptămână au fost raportate aproape 5.000 de cazuri de COVID-19.
  • La nivel mondial, OMS a raportat peste 1,4 milioane de cazuri în ultima lună.
  • Adrian Marinescu: Sunt extrem de rare cazurile pacienților care au infecție cu SARS-Cov2 și ajung în terapie intensivă

Deși nu mai vorbim de pandemie, cazurile de COVID-19 au început să crească în ultima lună
atât în România, cât și peste tot în lume. Doar în ultima săptămână au fost raportate aproape 5.000 de cazuri, iar la ATI se aflau la ultima raportare 45 de persoane. La nivel mondial, OMS a raportat peste 1,4 milioane de cazuri în ultima lună.


Medicul Adrian Marinescu, directorul medical al institutului Matei Balș și Capitală, spune că e un trend ascendent în ultimele două-3 săptămâni la nivelul institutului și situația e la fel în toată România. „E o creștere cu cel puțin 50% aici discutăm de variantele virale noi, care țin tot de omicron.”

Adrian Marinescu: La nivel mondial, 30- 40% din noile cazuri se referă la aceste variante virale. Din fericire, nu e o agresivitate, o virulență, nu sunt sporite, dar cazurile sunt mai multe. Vorbesc de terapie intensivă. Din fericire, sunt extrem de rare cazurile pacienților care au infecție cu SARS-Cov2 și ajung în terapie intensivă. 

Recomandări

CA ÎNTRE PRIME DOAMNE
EFECTUL „SWIFT” BATE JOCURILE OLIMPICE
DE CE ROMÂNIA NU ARE EURO?
CE SĂRBĂTORESC ROMÂNII AZI
ASTRAZENECA RETRAGE VAXZEVRIA
PROTESTE LA EUROVISION

 „Deci nu putem spune, cel puțin în momentul de față, că există niște simptome care să-mi spună clar că e vorba de noua variantă, deci doar testare, cea care rezolvă”, a spus Adrian Marinescu, la Aleph News.

Citește și: