• Cercetătorii de la Oxford vor să dezvolte un nou vaccin în doar 100 zile.
  • Coaliţia Pentru Inovaţii în Domeniul Pregătirii Pentru Epidemii (CEPI) a anunţat că acordă oamenilor de ştiinţă de la Oxford până la 80 de milioane de dolari pentru acest proiect.
  • Cercetătorii vor dezvolta vaccinuri prototip împotriva virusurilor cu „risc ridicat” susceptibile să provoace o viitoare pandemie.

Cercetătorii de la Universitatea Oxford promit că „următoarea pandemie nu ne va mai prinde nepregătiți”. Aceștia spun că un vaccin împotriva unui nou virus cu potential pandemic ar putea fi devoltat într-o perioadă de 100 de zile.

Cercetătorii de la Universitatea Oxford analizează modul în care poate fi adaptat vaccinul COVID-19 pentru o boală necunoscută, aşa-numita „Boală X”. Coaliţia Pentru Inovaţii în Domeniul Pregătirii Pentru Epidemii (CEPI) a anunţat că acordă oamenilor de ştiinţă de la Oxford până la 80 de milioane de dolari pentru acest proiect.

Cercetătorii vor dezvolta vaccinuri prototip împotriva virusurilor cu „risc ridicat” susceptibile să provoace o viitoare pandemie, care ar putea fi adaptate rapid în cazul în care apare o nouă ameninţare. Profesorul Andrew Pollard, director al Oxford Vaccine Group, spune că  „pe baza experienţei în dezvoltarea de vaccinuri  din ultimii 30 de ani” şi a răspunsului la COVID-19 al vaccinului Oxford-AstraZeneca, cercetătorii se vor strădui împreună cu CEPI să ofere siguranţă generaţiilor viitoare în faţa ameninţărilor continue din partea lumii microbiene”.

Recomandări

ELICOPTERUL LUI RAISI S-A PRĂBUȘIT
NOU TERMINAL PE AEROPORTUL ORADEA
CUM STĂM LA ECONOMIE?
ROMÂNIA ÎMBĂTRÂNEȘTE
CÂT NE COSTĂ RECRUTAREA
RĂDUCANU SE RETRAGE DE LA ROLAND GARROS

Citește și: