• Un studiu britanic arată că anumite persoane dezvoltă anticorpi anti-COVID, chiar dacă nu au intrat vreodată în contact cu noul coronavirus.
  • Cercetarea a fost efectuată de University College London (UCL) în colaborare cu Institutul Francis Crick.

Un studiu britanic realizat de University College London (UCL) în colaborare cu Institutul Francis Crick arată că unii oameni pot avea o „imunitate preexistentă” în fața noului coronavirus, informează fr.news.yahoo.com. Potrivit cercetării, s-au decoperit anitcorpi de tip SARS-CoV-2 în sângele unor persoane care nu au intrat niciodată în contact cu boala COVID-19. Subiecții au fost studiați înainte de debutul pandemiei, iar studiul se referă, în special, la persoanele tinere.

Copiii pot dezvolta anticorpii

Mai exact, cercetarea a fost făcută pe 302 persoane. Oamenii de știință au prelevat probe de sânge ale unor persoane neifectate și de la cele infectae cu SARS-CoV-2. Rezultatul a fost că 16 adulți (5,3%) aveau anticorpi de tip IgG de împotriva Covid-19. Rata imunității preexistente a urcat la 43,8%, în grupa de vârstă de la 1 la 16 ani a pacienților neinfectați cu SARS-CoV-2, iar 21 din 48 de participanți din această grupă de vârstă au prezentat niveluri detectabile de anticorpi IgG.

S-a constatat, astfel, că cei care sunt predispuși pentru a dezvolta acești anticorpi sunt cei mici. Cercetătorii suțin că cei mici sunt expuși mai des altor coronavirusuri și că anticorpii ar fi fost creați în timpul „infectărilor sezoniere anterioare altor coronavirusuri” (răceli sau altele) și apoi să fi reacționat „într-un mod încrucișat cu subunitatea S2 a complexului proteic SARS-CoV-2”.

Recomandări

MACRON: EUROPA POATE MURI
XI MERGE LA PARIS
PICASSO ÎȘI DEDICĂ VIAȚA ARTEI
SWIFT REVINE PE PRIMUL LOC
MADONNA CÂNTĂ ÎN RIO DE JANEIRO
LANDO NORRIS CÂȘTIGĂ CURSA DE LA MIAMI

Echipa de cercetători a mai constatat că aproximativ 5% din 302 de participanți adulți neinfectați aveau anticorpi care recunosc SARS-CoV-2.