• Uniunea Europeană a cerut o „pauză umanitară” de la războiul Israel-Hamas.
  • Joseph Borrell: „Cerem eliberarea imediată a ostaticilor Hamas.”
  • Micheál Martin: „Există o nevoie vitală de a aduce apă, de a aduce alimente, de a aduce provizii medicale în Gaza.”

Uniunea Europeană s-a orientat spre aprobarea unei „pauze umanitare” în războiul dintre Israel și grupul Hamas, chiar dacă unele guverne membre și-au manifestat nesiguranța față de această idee, scrie

Josep Borrell, reprezentatul politicii externe a Uniunii Europene, a declarat că susține apelul secretarului general al ONU, Antonio Guterres, de a face o pauză în conflict pentru a permite ca mai mult ajutor umanitar să ajungă la civilii din Fâșia Gaza.

Joseph Borrell: „Cerem eliberarea imediată a ostaticilor Hamas.”

Recomandări

VREM O ȘCOALĂ CA AFARĂ
URSULA CERE CONCURENȚĂ ECHITABILĂ CHINEI
BELLA IA PAUZĂ DE LA MODELING
RUBLEV CÂȘTIGĂ LA MADRID
CUM STĂM LA SPERANȚA LA VIAȚĂ
CIOLACU CHELTUIE PESTE BUGETARE

Micheál Martin: Trebuie să aducem apă și alimente

„Peste 5.000 de palestinieni au fost uciși în loviturile israeliene”, potrivit Ministerului Sănătății din enclavă, iar aproximativ 1,4 milioane din cei 2,3 milioane de locuitori din Gaza sunt în prezent strămutați în interiorul țării, potrivit Organizației Națiunilor Unite.

„Acum, cel mai important lucru este ca ajutorul umanitar să intre în Gaza”, a declarat Joseph Borrell reporterilor la sosirea la o reuniune a miniștrilor de externe la Luxemburg.

Membrii Uniunii Europene, printre care Franța, Spania, Olanda, Irlanda, Slovenia și Luxemburg, au susținut, de asemenea, această idee.

„Există o nevoie vitală de a aduce apă, de a aduce alimente, de a aduce provizii medicale în Gaza”, a declarat ministrul irlandez de externe Micheál Martin.

„Gradul de suferință umană este imens. Trebuie să facem o distincție între civilii din Gaza și cei din Hamas”, a adăugat Micheál Martin.

Citește și: