• UE investighează dacă platforma X a încălcat noile reglementări social media.
  • Ancheta va analiza dacă X a încercat să limiteze răspândirea conținutului ilegal.
  • UE analizează eficacitatea de combatere a „manipulării informațiilor”.

Autoritățile Uniunii Europene investighează dacă platforma online X a lui Elon Musk a încălcat noile reglementări stricte în domeniul social media, de la intrarea în vigoare a normelor menite să facă conținutul online mai puțin toxic, scrie AP.

„Astăzi am deschis o procedură oficială împotriva X pe baza mai multor suspiciuni de încălcare a Legii privind serviciile digitale. Deschiderea procedurii înseamnă că, în prezent, Comisia va investiga sistemele și politicile X în legătură cu anumite încălcări suspectate. Aceasta nu aduce atingere rezultatului investigației și nici nu indică faptul că Comisia consideră că X respectă toate celelalte obligații care decurg din DSA”, a declarat Johannes Bahkre, purtător de cuvânt al Comisiei Europene.

Ancheta va analiza dacă X, cunoscut anterior sub numele de Twitter, nu a făcut suficient de mult pentru a limita răspândirea de conținut ilegal și dacă măsurile de combatere a „manipulării informațiilor”, în special prin intermediul funcției Community Notes, au fost eficiente.

Recomandări

PIAȚA AUTO CREȘTE ÎN ROMÂNIA
CUM VA FI VREMEA
MERKEL ÎȘI PUBLICĂ MEMORIILE
A APĂRUT EUROPA CLAUDE 3
ISĂRESCU ȘI INFLAȚIA NU DAU ÎNAPOI
ÎN CE INVESTEȘTE BIDEN BANII

Încălcarea se concentrează pe potențiala difuzare a conținutului ilegal în UE, în special pe evaluarea și reducerea riscului legat de difuzarea conținutului ilegal în UE articolul 3435 și pe mecanismul de semnalizare a conținutului legal. Apoi, în al doilea rând, eficacitatea măsurilor luate pentru a combate manipularea informațiilor pe platformă, iar aici este vorba în special de eficacitatea sistemului de note comunitare pe care X îl utilizează și de politicile aferente de atenuare a riscului pentru discursul civic și procesele intelectuale”, a adăugat purtătorul de cuvânt.

Citește și