• Emmanuel von und zu Liechtensein este prinţul acuzat că l-a împuşcat pe ursul Arthur.
  • Într-un drept la replică, cabinetul de avocatură care reprezintă Casa de Liechtensein menţionează că Prinţul Josef-Emanuel von Liechtenstein şi tatăl sau, prinţul Nikolaus von Liechtenstein, nu au fost prezenţi în Romania în martie 2021 şi nu au participat niciodată la vânătoarea unui urs în Romania sau în alta ţară.
  • Printr-o confuzie de nume, Aleph News a relatat că Josef-Emmanuel von und zu Liechtensein, fiul preşedintelui Societăţii Europene Coudenhove-Kalergi, este prinţul acuzat de braconaj în România.

UPDATE

Casa de avocatură din România, mandatată de către Casa de Liechtenstein: Prinţul Josef-Emanuel von Liechtenstein şi tatăl sau, prinţul Nikolaus von Liechtenstein, nu au fost prezenţi în Romania în martie 2021 şi nu au participat niciodată la vânătoarea unui urs în Romania sau în alta ţară.

Mandatată de Casa de Liechtenstein, societatea de avocatură transmite că prinţul Josef-Emanuel von Liechtenstein si tatăl său, prinţul Nikolaus von Liechtenstein, preşedintele Societăţii Europene Coudenhove-Kalergi nu au fost prezenţi în România în martie 2021 şi nu au participat niciodată la vânătoarea unui urs în România sau în altă ţară. 

Recomandări

PUTIN DISCUTĂ CU FICO
BIBI AMENINȚĂ REBELII HOUTHI
CIOLACU: AVEM COALIȚIE
FONTANA DI TREVI SE REDESCHIDE
ZELE CREDE-N ADERARE
NEGOCIERI FĂRĂ SFÂRȘIT

Redăm în continuare solicitarea: 

„Vă trimitem mai jos o cerere oficială de rectificare a unor date eronate şi informaţii neadevărate în legătură cu multiple relatări de presă care au avut ca subiect principal controversa din jurul „ursului Arthur”:

În legatură cu controversa privind vânătoarea unui urs, au existat mai multe relatări de presă în care au fost redate informaţii incorecte care au culminat cu menţionarea eronată a unor membri ai Casei de Liechtenstein, care nu au nicio legatură cu acest eveniment. Identificările eronate ale personajelor au cauzat, de asemenea, daune (reputaţionale) pentru prinţul Josef-Emanuel von Liechtenstein si tatăl său, prinţul Nikolaus von Liechtenstein, preşedintele Societăţii Europene Coudenhove-Kalergi. Aceştia precizează că nu au fost prezenţi în România în martie 2021 şi nu au participat niciodată la vânătoarea unui urs în Romania sau în altă ţară. Ca atare, pornind de la eroarea dumneavoastră de documentare, vă atragem atenţia că prinţul Josef-Emanuel von Liechtenstein şi tatăl său, prinţul Nikolaus von Liechtenstein, nu au nicio legătură cu evenimentul mentionat anterior, despre care aţi relatat în diferite materiale de presă disponibile pe platformele Mediafax Group.”
, transmite Serban & Musneci Associates, mandatat de către Casa de Liechtenstein pentru a trimite aceasta cerere de rectificare.

ŞTIREA INIŢIALĂ

Josef-Emmanuel von und zu Liechtensein, prinţul care a împuşcat, într-o pădure din Covasna, un urs considerat de organizaţiile de mediu cel mai mare exemplar din UE, este unicul fiu al lui Nikolaus von Liechtenstein, preşedintele Societăţii Europene Coudenhove-Kalergi.

În calitatea sa de președinte al Societății Europene Coudenhove-Kalergi, Nikolaus von Liechtenstein l-a decorat anul trecut pe președintele României, Klaus Iohannis, pentru rolul său în construcţia europeană.

Potrivit site-ului oficial al Preşedinţiei, Iohannis a primit distincţia „Premiul European Coudenhove-Kalergi” pentru anul 2020 direct de la Nikolaus von Liechtenstein, într-o ceremonie la Palatul Cotroceni.

Prima dată, acest premiu a fost acordat fostului preşedinte Emil Constantinescu, după cum a afirmat însuşi Klaus Iohannis, în discursul de mulţumire pentru premiul acordat.

În prezent, Prințul Josef-Emmanuel von und zu Liechtensein se află pe locul 15 în succesiunea la tronul Liechtenstein.

Ministerul Mediului a demarat un control

Ministerul Mediului a demarat un control în cazul ursului împușcat în Covasna, a declarat la Digi24 ministrul de resort Tanczos Barna.

Ministrul spune că există numeroase cereri pentru urși problemă, îar pentru zona respectivă a fost aprobată o singură cerere, fără a oferi detalii suplimentare. Barna a precizat că identificarea unui urs este făcută de asociația de vânători locală, caracterizând procesul drept „complicat”.

Anterior, Garda de Mediu a anunțat că verifică dacă s-a respectat Ordinul ministrului Mediului, de care s-a folosit prințul austriac Emanuel von und zu Liechtenstein când a fundamentat împușcarea ursului brun Arthur într-o arie naturală protejată din județul Covasna.

Vânătoarea de urs e ilegală fără derogare, însă a derogarea a fost emisă pentru un urs care făcea probleme. În prezent Garda de Mediu verifică daca s-a respectat Ordinul ministrului”, au precizat pentru MEDIAFAX reprezentanți ai Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor.

Ce spun organizațiile de mediu

Organizațiile Agent Green și VGT din Austria condamnă uciderea ursului brun Arthur de către vânătorul de trofee, prințul austriac Emanuel von und zu Liechtenstein. Ecologiștii susțin că este vorba despre braconaj și că animalul împușcat este probabil cel mai mare din UE.

Reprezentanții Agent Green susțin că ursul uriaș Arthur a fost împușcat de un prinț austriac la Ojdula, Covasna, într-o arie naturală protejată. Ei spun că prințul și-a fundamentat uciderea celui mai mare urs prin derogarea oferită de Ministerul Mediului din România acordată pentru eliminarea unei ursoaice cu pui care ar fi cauzat pagube anul trecut la unele ferme din Ojdula, județul Covasna.

Dar în realitate, prințul nu a omorât ursul problemă, ci un mascul care trăia în adâncul pădurii și care nu venise niciodată în apropierea localităților, mai spun ecologiștii care monitorizau ursul.

Ecologiștii au acuzații grave și cer ajutorul Poliției și al Guvernului.