• Criză în Myanmar după ce armata a lansat un atac aerian, ieri, într-o comună din regiunea nordică a țării.
  • Sunt aproximativ 20 de copii care au murit în urma atacului.
  • Un martor ocular spune că situația devine din ce în ce mai gravă.

La o zi după unul dintre cele mai sângeroase atacuri de când junta a preluat puterea printr-o lovitură de stat în Myanmar, rudele victimelor ucise încă încearcă să recupereze trupurile carbonizate și membrele celor dragi în urma atacului aerian militar asupra unui sat din centrul Myanmarului, scrie BBC.

Un martor ocular, care s-a ascuns într-un tunel în timpul atacului, a descris o scenă terifiantă în timp ce se apropia de locul atacului aerian militar, copii pe moarte, femei care țipau și cadavre îngrămădite pe jos.

Cel puțin 100 de persoane, inclusiv femei și copii, au fost ucise după ce junta militară din Myanmar a bombardat marți comuna Kanbalu din regiunea centrală Sagaing, potrivit grupului de activiști Kyunhla, care a fost la fața locului. Grupul a precizat că cel puțin 20 de copii au fost uciși în atac și 50 de persoane au fost rănite.

Recomandări

TRUMP RISCĂ NOI SANCȚIUNI
TEMPERATURI RECORD ÎN INDIA
MENIU A LA GREC
ȘOȘOACĂ INTRĂ ÎN CURSA PENTRU PMB
AVEREA LUI MUSK CREȘTE
O LUNĂ DE SCHENGEN

Aproximativ 300 de persoane se adunaseră în satul Pazigyi, marți dimineață, devreme, pentru a sărbători deschiderea unui birou al administrației locale, a declarat un martor, sub rezerva anonimatului, deoarece se teme de răzbunare. Familiile călătoriseră din satele învecinate pentru evenimentul în cadrul căruia s-a oferit ceai și mâncare și care a coincis cu începutul sărbătorilor de Anul Nou Thingyan.

La fel ca o mare parte din Sagaing, zona nu se află sub controlul juntei militare. Noul birou municipal a fost deschis sub autoritatea guvernului din umbră al Unității Naționale (NUG), pentru oameni, ca parte a rezistenței împotriva juntei.

„Nu am avut niciun avertisment”, a declarat martorul ocular. „Majoritatea sătenilor se aflau în interiorul evenimentului, așa că nu au observat avionul”. Martorul ocular al atacului de marți a precizat că „situația din Myanmar este mai rea acum”. Martorul a spus că oamenii mor ca niște câini sau ca niște vaci și că aceștia nu au arme care să se compare cu ceea ce deține armata: „Avem nevoie de ajutorul comunității internaționale”.

Citește și: