• Viceprim-ministrul britanic și ministru al justiției, Dominic Raab, a demisionat vineri.
  • Raab a declarat că ancheta a creat un precedent periculos, dar că va continua să sprijine guvernul.
  • Demisia lui Raab este cea de-a treia în rândul miniștrilor de rang înalt, cauzate de comportamentul personal.

Viceprim-ministrul britanic și ministru al justiției, Dominic Raab, a demisionat vineri, în urma unei anchete independente privind plângeri oficiale de hărțuire, scrie Reuters.

Într-o scrisoare adresată premierului Rishi Sunak și publicată pe Twitter, Raab a declarat că ancheta a creat un precedent periculos, dar că va continua să sprijine guvernul.

„Am cerut ancheta și m-am angajat să demisionez, dacă aceasta ar fi făcut vreo constatare de hărțuire de orice fel. Cred că este important să mă țin de cuvânt”, a declarat Raab.

Recomandări

CUM PUTEA FI EVITAT RĂZBOIUL RUSO-UCRAINEAN?
TRUMP ȘI ORBAN VOR SĂ FACĂ ALIANȚĂ
TAYLOR ȘI TRAVIS, SURPRINȘI ÎN LAS VEGAS STRIP
CE SPUNE MAȘINA TA DESPRE TINE?
CUM S-AU CUNOSCUT WILLIAM ȘI KATE?
RAY CHAN A MURIT LA 56 DE ANI

Cu toate acestea, el a adăugat: „Prin stabilirea unui prag atât de scăzut pentru hărțuire, această anchetă a creat un precedent periculos. Aceasta va încuraja plângerile false împotriva miniștrilor și va avea un efect de intimidare asupra celor care conduc schimbarea în numele guvernului dumneavoastră – și, în cele din urmă, asupra poporului britanic.”

Demisia lui Raab este cea de-a treia în rândul miniștrilor de rang înalt, cauzate de comportamentul personal, de când Sunak a intrat în Downing Street în octombrie, promițând un guvern integru.

Citește și