• Victor Negrescu: România dispune în acest moment de „trei variante posibile” pentru a obține o decizie favorabilă aderării la spațiul Schengen
  • Conform lui Negrescu, șansele aderării României în Schengen „au crescut simțitor”.
  • Miroslav Tașcu-Stavre: România poate intra parțial în Schengen.

România dispune în acest moment de „trei variante posibile” pentru a obține o decizie favorabilă aderării la spațiul Schengen până la finalul acestui an, a precizat europarlamentarul Victor Negrescu. Conform lui Negrescu, șansele aderării României în Schengen „au crescut simțitor”.


Miroslav Tașcu-Stavre, expert în relații internaționale, spune că soluția pentru a intra în Schengen e una de a încerca prin diplomație să convingem partenerii că suntem o țară care respectă pachetul Schengen, securitatea frontierelor.

„Mai există o variantă foarte interesantă, aceea de a intra cumva parțial în spațiul Schengen. Să fie practic România în Schengen, pe ceea ce înseamnă spațiu extern, adică să nu mai avem controale la frontiera aeriană atunci când România sau locuitorii țării noastre merg sau vin dintr-o țară Schengen, rămânând practic doar controlul de frontieră pe frontierele terestre”, explică Miroslav Tașcu-Stavre.

Recomandări

UK AR TRIMITE SOLDAȚI ÎN GAZA
AVEM PRINTRE CELE MAI MICI PREȚURI LA ENERGIE
BLINKEN, AVERTISMENT CĂTRE CHINA
VICTORIE PENTRU ALCARAZ LA MADRID
BENEFICIILE URCATULUI PE SCĂRI
UNDE MERGI ÎN VACANȚA DE PAȘTE?

Citește și