Motivul pentru care blocul prăbușit a fost demolat complet a fost din motive de siguranță, în condițiile în care furtuna tropicală Elsa ar putea ajunge marți în Florida. De asemenea, pentru ca eforturile de căutare să fie reluate în siguranță.

Eforturile de căutare a victimelor printre dărâmături în urma prăbușirii inițiale au fost suspendate înainte de demolarea planificată. Se așteaptă ca acestea să fie reluate aproape imediat.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Duminică, primarul orașului, Charles Burkett, a declarat că există pericolul ca vântul puternic să pună la pământ bucăți din clădire, iar viața echipelor de căutare să fie pusă în pericol.

Înaintea demolării, primarul comitatului Miami-Dade, Daniella Levine Cava, a sfătuit locuitorii din apropiere să rămână în casă și să își închidă ferestrele cel puțin două ore după ce aceasta a fost finalizată.

Ea a declarat că operațiunea, care a presupus plasarea de explozibili plasați strategic în găuri forate, a fost „esențială pentru a ne extinde aria de căutare – în special în zona cea mai apropiată de clădire”.

Nicio altă clădire din zonă nu a fost evacuată înainte de demolare. Deocamdată nu sunt informații cu privire la despăgubirea proprietarilor de apartamente.

Între timp, oficialii investighează și alte blocuri turn din zonă pentru posibile defecțiuni structurale.

Ce a cauzat prăbușirea clădirii, construită acum 40 de ani, rămâne neclar, însă o inspecție din 2018 a avertizat asupra unor defecte de proiectare „majore” în proiectul original.