• Donald Trump a lăudat înfățișarea și inteligența liderului chinez Xi Jinping într-un interviu acordat la Fox News.
  • El a spus că Xi este de top și că nu există nimeni la Hollywood care l-ar putea interpreta într-un film.
  • De asemenea, Trump a numit-o pe traducătoarea lui Xi o frumoasă interpretă.

Fostul președinte Donald Trump s-a lăudat cu liderul chinez Xi Jinping într-un interviu acordat postului Fox News, numindu-l un om strălucit” și lăudându-i frumusețea, scrie Business Insider. În timpul unui interviu acordat marți seară, gazda Fox News, Tucker Carlson, l-a întrebat pe Trump cât de inteligent crede că este Xi. Trump a răspuns: În vârful liniei”.

Președintele Xi este un om strălucit. Dacă ați căuta peste tot la Hollywood să căutați pe cineva care să joace rolul președintelui Xi, nu ați putea găsi. Nu există nimeni ca el. Privirea, creierul, totul”, a spus Donald Trump. În timpul interviului de marți, fostul președinte recent pus sub acuzare a felicitat-o și pe una dintre interpretele lui Xi pentru aspectul ei.

Trump i-a spus lui Carlson că știa că ceea ce urma să spună era foarte nepoliticos și foarte incorect din punct de vedere politic”, dar a spus-o oricum. O interpretă frumoasă, era foarte frumoasă”, a spus Trump. A fost foarte profesionistă. Ea a rostit fiecare cuvânt pentru el.” Trump nu a precizat ce interpretă a lui Xi i s-a părut atrăgătoare. Xi a fost văzut atât cu interpreți bărbați, cât și cu femei de-a lungul anilor.

La un miting din Pennsylvania, în septembrie, Trump i-a numit feroce” atât pe Xi, cât și pe președintele rus Vladimir Putin și a adăugat că Xi a fost inteligent” să conducă China cu o mână de fier”.

În timpul unui discurs la Forumul Economic Mondial anual de la Davos, în ianuarie 2020, Trump a spus că el și Xi Jinping se iubesc”, potrivit Politico. Înainte ca Trump să părăsească biroul, era cunoscut și faptul că, ocazional, a scris pe Twitter laude la adresa lui Xi.

Xi Jinping, în schimb, l-a numit pe Trump prietenul” său la un forum economic din Rusia în 2019, potrivit Reuters.

Interviul lui Trump de marți a fost difuzat la o săptămână după ce a fost arestat și inculpat la New York. Pe 4 aprilie, într-o sală de judecată din Manhattan, Trump a pledat nevinovat la 34 de acuzații de infracțiune de nivel scăzut de falsificare a documentelor de afaceri.

Citește și: