• Președintele Franței, Emmanuel Macron, a ajuns în Olanda.
  • Acesta a avut parte de un incident în care au fost implicați doi activiști.
  • Manifestanții au fost mobilizați de agenții de securitate.

Vizita lui Emmanuel Macron în Olanda a fost din nou deranjată miercuri, 12 aprilie. Doi manifestanți l-au oprit pe șeful statului francez la sosirea sa la Universitatea din Amsterdam, potrivit imaginilor filmate de un grup de televiziune și de poliția olandeză, scrie Le Figaro.

Un activist care scanda „We’re here!” (Suntem aici!), un cântec care face referire la un imn al „vestelor galbene”, a fost rapid pus la pământ de către agenții de securitate.

Cei doi manifestanți, un bărbat și o femeie, au fost arestați pentru tulburarea liniștii publice și amenințare, deoarece „alergau spre președinte”, a declarat pentru AFP purtătorul de cuvânt al poliției din Amsterdam. Incidentul a avut loc imediat după ce președintele francez a coborât dintr-o limuzină cu regele olandez Willem-Alexander și a fost întâmpinat de primarul Amsterdamului, Femke Halsema.

Recomandări

MENIU A LA GREC
ȘOȘOACĂ INTRĂ ÎN CURSA PENTRU PMB
AVEREA LUI MUSK CREȘTE
TURIST ÎN AL NOUĂLEA CER
MUSK FACE CONCEDIERI LA TESLA
O LUNĂ DE SCHENGEN


„Pentru onoarea muncitorilor, chiar dacă Macron nu vrea, noi suntem aici”, a scandat unul dintre manifestanți înainte de a fi pus la pământ de poliție. Președintele, care se confruntă cu un protest foarte puternic după adoptarea reformei pensiilor, fusese deja întrerupt cu o zi înainte în timpul unui discurs despre Europa la Haga.

Acest cântec se referă la un imn al „vestelor galbene”, preluat pe scară largă în protestele manifestațiilor împotriva reformei pensiilor din ultimele săptămâni.

Protestele împotriva președintelui francez au loc în contextul în care maine este a 12-a zi de mobilizare împotriva Legii pensiilor. Informatiile teritoriale anunță între 400.000 si 600.000 de manifestanti și se așteaptă la violențe.

Citește și:

20 de nave militare – jumătate din China și jumătate din Taiwan – se află lângă linia mediană sensibilă a strâmtorii Taiwan

China, „pregătită de atac” cu Taiwan. SUA trimite nave în apropierea insulelor disputate. Reacţia Uniunii Europene

China consideră că și-a testat „cu succes” capacitatea de luptă în manevrele din jurul Taiwanului. Casa Albă: SUA nu sprijină independența Taiwanului