• Acești iranieni care vor libertatea țin pancarte și îndeamnă comunitatea mondială să recunoască dreptul poporului iranian la autoapărare față de brutalitatea crescândă a regimului.
  • Această expoziție include fotografii ale martirilor revoltei naționale din Iran și ale miilor de victime ale masacrului din 1988.
  • Revoluția poporulu iranian a fost susținută pe scară largă de compatrioții săi din străinătate, care încearcă să se facă ecoul vocii compatrioților lor.

Revolta națională din Iran continuă, în ciuda represiunii dure a regimului și a uciderii a peste 550 de protestatari. Inițial declanșate în urma uciderii tragice a unei fete kurde în custodia poliției, protestele s-au transformat într-o revoluție. Revoluția poporului iranian a fost susținută pe scară largă de compatrioții săi din străinătate, care încearcă să se facă ecoul vocii compatrioților lor.

Începând cu 3 noiembrie, Organizația comunităților iraniano-americane (OIAC) a amenajat în fața Capitoliului american o expoziție de fotografii cu martiri ai revoltei naționale din Iran și cu victimele celor patru decenii de opresiune a regimului.

Această expoziție include fotografii ale martirilor revoltei naționale din Iran și ale miilor de victime ale masacrului din 1988, în urma căruia au fost uciși peste 30.000 de prizonieri politici. Cele mai multe dintre victimele masacrului din 1988 au fost membri și susținători ai principalului grup de opoziție din Iran, Mujahedin-e Khalq. Actualul președinte al regimului, Ebrahim Raisi, a jucat un rol-cheie în timpul genocidului din 1988, acționând ca membru al „comisiei morții” din Teheran, un comitet responsabil cu identificarea și executarea susținătorilor MEK care au refuzat să se dezică de organizație.

Recomandări

PUTIN DISCUTĂ CU FICO
BIBI AMENINȚĂ REBELII HOUTHI
CIOLACU: AVEM COALIȚIE
FONTANA DI TREVI SE REDESCHIDE
ZELE CREDE-N ADERARE
NEGOCIERI FĂRĂ SFÂRȘIT

Expoziția foto de mari dimensiuni a OIAC a fost salutată pe scară largă de legislatorii americani și de personalități politice proeminente care au vizitat-o și și-au exprimat solidaritatea cu poporul iranian și cu revolta acestuia.

Membrii diasporei iraniene și susținătorii MEK au organizat sit-in-uri în diferite capitale occidentale în semn de solidaritate cu compatrioții lor răsculați din interiorul Iranului. Printre aceste orașe se numără Washington, D.C., Stockholm, Londra și Berlin.

Acești iranieni care vor libertatea țin pancarte și îndeamnă comunitatea mondială să recunoască dreptul poporului iranian la autoapărare față de brutalitatea crescândă a regimului. Ei scandează, de asemenea, sloganuri populare precum: „Moarte dictatorului”, „Jos [Ali] Khamenei” și „Jos opresorul, fie că este șah sau mullah”. Aceste sloganuri reflectă dorința poporului iranian de a avea un Iran democratic și de a respinge orice formă de dictatură.