• Obiectivul final poartă numele de Podul Strâmtorii Messina.
  • Proiectul ar putea angaja 100.000 de persoane în zonă și ar contribui la revitalizarea sudului Italiei.
  • Podul suspendat peste strâmtoarea Messina va avea o lungime de 3,2 km.

Guvernul italian a reluat o idee despre care politicienii discută de 160 de ani. Parlamentul italian a aprobat în cele din urmă un plan de construire a celui mai lung pod suspendat din lume între Sicilia și continent, o zonă predispusă la vânturi și valuri puternice, dar și la cutremure.

Obiectivul final, un mega-proiect de 12,7 miliarde de dolari, poartă numele de Podul Strâmtorii Messina, Proiectul ar putea angaja 100.000 de persoane în zonă și ar contribui la revitalizarea sudului Italiei, care se confruntă cu dificultăți economice.

Podul suspendat peste strâmtoarea Messina va avea o lungime de 3,2 km și va include două turnuri gigantice, fiecare cu 30 de metri mai înalt decât Empire State Building din New York.

Recomandări

VREM O ȘCOALĂ CA AFARĂ
URSULA CERE CONCURENȚĂ ECHITABILĂ CHINEI
BELLA IA PAUZĂ DE LA MODELING
RUBLEV CÂȘTIGĂ LA MADRID
CUM STĂM LA SPERANȚA LA VIAȚĂ
CIOLACU CHELTUIE PESTE BUGETARE

Construirea unui pod cu o lungime de peste trei kilometri într-o zonă cu vânturi puternice și frecvente vijelii nu este nici ușoară, nici ieftină. Puntea va avea o lungime de 2,2 mile și va dura aproximativ 10 minute pentru a fi traversată cu mașina, ceea ce o va face cu peste 50% mai lungă decât actualul deținător al recordului.

Citește și