• Antrenorul francez de tenis, Patrick Mouratoglou și-a asumat pentru prima dată vina în cazul de dopaj al Simonei Halep.
  • Mouratoglou a recunoscut că echipa lui i-a propus un medicament despre care ulterior s-a aflat că este contaminat.
  • Patrick Mouratoglou: Mă simt responsabil pentru că e vorba de echipa mea.

Patrick Mouratoglou, antrenorul francez de tenis cu care Simona Halep lucra în perioada în care a fost prinsă dopată, şi-a asumat vina pentru faptul că echipa lui i-a propus un medicament despre care ulterior s-a aflat că este contaminat.

Tehnicianul care a colaborat cu Simona Halep și Serena Williams a fost adus în fața criticii în contextul suspendării drastice a Simonei cu patru ani. În ciuda presiunii, antrenorul a ales să își păstreze tăcerea pentru o perioadă.

După dezvăluirea dopajului, Halep a exprimat că se simte trădată, fără a oferi prea multe detalii. Mai târziu, s-a aflat că persoana din staff responsabilă pentru administrarea substanței interzise este Candice Gohier, angajată la Academia Mouratoglou.

Recomandări

ALICIA KEYS E NOMINALIZATĂ LA TONY AWARDS
O GENERAȚIE DE SINGURATICI
MENIU A LA GREC
UE DĂ 9 MIL € PT. CHIRURGIA CU HOLOGRAME
ȘOȘOACĂ INTRĂ ÎN CURSA PENTRU PMB
AVEREA LUI MUSK CREȘTE

„Mă simt responsabil”

Vineri, antrenorul francez de tenis a făcut primele declarații referitoare la incident și și-a asumat public vina, într-un videoclip postat pe Instagram

„Mă simt încrezător în viitorul Simonei, cu apelul la TAS, pentru că e un tribunal independent. Noi i-am propus să ia colagen şi noi i-am adus colagen de la o companie, iar întamplarea a făcut ca acest colagen să fie contaminat. Nu aveam cum să ştim, dar eu mă simt responsabil pentru că e vorba de echipa mea”, a declarat antrenorul.

„Am făcut tot felul de teste pentru a determina de unde vine contaminarea. Simona e o victimă, nu s-a dopat niciodată, trebuie să se întoarcă pe teren. Ce i s-a întâmplat mi-a deschis ochii, că orice atlet poate fi contaminat. Aparent se întâmplă tot mai des, produsele care ar trebui să fie curate sunt contaminate.

E vorba de o cantitate infimă, cu 0 efecte. E teribil, îţi poate afecta toată cariera, reputaţia. Mi-a deschis ochii cu privire la faptul că atunci când iei suplimente de la companii, trebuie să fii 100% sigur că nu se poate întampla nimic”.

Citește și