• Hipermarketurile sunt deja pline de decorațiuni de Crăciun și brazi de împodobit.
  • Radu Leca spune că sărbătorile de iarnă reprezintă o spălare imensă a imaginii a miliarde de părinți: „Cu cât iau mai multe cadouri, cu atât copilul meu mă iubește mai mult”.
  • Radu Leca, psiholog: Crăciunul reprezintă singura soluție clară a comercianților după escrocheria denumită „Black Friday”.

Nu, n-ai dormit prea mult. E încă noiembrie. Și nu doar Mariah Carey e pregătită de Crăciun,
ci și marile hypermarket-uri. Globuri, beteală, colinde pe fundal, de zici că mâine e 25 decembrie.

De ce ne pregătim de Crăciun atât de devreme

„Suntem pregătiți să risipim banii pe care i-am câștigat tot anul. Crăciunul reprezintă singura soluție clară a comercianților după escrocheria denumită „Black Friday”, prin care ei să găsească o cale concretă, dar nu și corectă, de a poziționa părinții, în mod special tutorii, respectiv adulții care se simt vinovați de relația pe care o au cu copiii lor, într-o ipostază destul de clară, care este punctată în felul următor: „Cu cât iau mai multe cadouri, cu atât copilul meu mă iubește mai mult”, a explicat psihologul Radu Leca, pentru Aleph News.

„Avem de a face cu un element extrem de clar și de complet. Crăciunul reprezintă o spălare imensă a imaginii a miliarde de părinți și o gândim în felul următor: „Este ea o formă de manipulare la nivel de parenting pe întreg globul? Da. Are legătura cu noțiunea de psihologie inversă? Da”, a adăugat Radu Leca.

Recomandări

CUM PUTEA FI EVITAT RĂZBOIUL RUSO-UCRAINEAN?
XI JINPING RESTRUCTUREAZĂ ARMATA
PAPA VIZITEAZĂ O ÎNCHISOARE DE FEMEI
IOHANNIS CAUTĂ JOB LA C.E.
LIGHT MAKES YOU FEEL BETTER
BEYONCE FACE SHOW LA VMA

Citește și