• Democratul a semnalat de mult timp că va încerca să obțină un al doilea mandat.
  • Biden, în vârstă de 80 de ani, este deja cel mai în vârstă președinte din istoria SUA.
  • Biden ar avea 86 de ani după un al doilea mandat complet în 2029.

Președintele SUA, Joe Biden, a anunțat că va candida pentru alegerile prezidențiale din 2024. Democratul a semnalat de mult timp că va încerca să obțină un al doilea mandat de patru ani și și-a lansat oficial campania într-un videoclip marți, scrie BBC.

El a spus că este un moment crucial, în condițiile în care libertățile și drepturile sunt amenințate. Nu este un moment pentru a fi mulțumit”, a spus el. Acesta este motivul pentru care candidez”. Biden, în vârstă de 80 de ani, este deja cel mai în vârstă președinte din istoria SUA și ar avea 86 de ani după un al doilea mandat complet în 2029.

El s-a confruntat cu Donald Trump în 2020, învingându-l pe republican după ce a promis să restabilească sufletul Statelor Unite”. Când am candidat la președinție, în urmă cu patru ani, am spus că suntem într-o bătălie pentru sufletul Americii – și încă suntem”, a spus Biden în videoclipul de trei minute, care îl arată pe președinte întâlnindu-se cu o gamă diversă de americani.

Recomandări

VREM O ȘCOALĂ CA AFARĂ
URSULA CERE CONCURENȚĂ ECHITABILĂ CHINEI
BELLA IA PAUZĂ DE LA MODELING
RUBLEV CÂȘTIGĂ LA MADRID
CUM STĂM LA SPERANȚA LA VIAȚĂ
CIOLACU CHELTUIE PESTE BUGETARE

Trump și-a lansat deja candidatura la președinție, ceea ce ridică perspectiva unei revanșe între cei doi pe 5 noiembrie 2024. Ambii sunt considerați favoriți pentru a-și câștiga nominalizarea. De luni de zile, Biden a precizat că va candida pentru alegerile prezidențiale, principala întrebare fiind momentul anunțului său. După ce și-a petrecut weekendul cu consilierii la Camp David, reședința prezidențială din Maryland, el a optat să își lanseze campania la a patra aniversare a anunțului său din 2020.

Citește și