• Ultima dată când Marea Britanie a organizat o ceremonie de încoronare a fost în urmă cu 70 de ani.
  • Prințesa Charlotte, în vârstă de șapte ani, și Prințul Louis, în vârstă de patru ani, sunt așteptați să participe la ceremonie în calitate de spectatori și nu vor avea un rol oficial.
  • S-a spus că cei cinci nepoți ai Camilei ar putea avea un rol în încoronare.

Prințul George ar putea primi un rol oficial la ceremonia de încoronare a bunicului său, care va avea loc sâmbătă, 6 mai, potrivit The Independent. Prințul și prințesa de Wales se pare că se gândesc dacă cel mai mare copil al lor, George, în vârstă de nouă ani, și al doilea în linia de succesiune la tron, ar trebui să fie inclus în ceremonie.

The Telegraph relatează că frații săi, Prințesa Charlotte, în vârstă de șapte ani, și Prințul Louis, în vârstă de patru ani, sunt așteptați să participe la ceremonie în calitate de spectatori și nu vor avea un rol oficial. Potrivit ziarului, prințul William și Kate Middleton încă se gândesc ce ar fi mai bine pentru fiul lor, având în vedere atenția mediatică la care va fi supus fiul său.

De asemenea, s-a spus că cei cinci nepoți ai Camilei, ar putea avea un rol în încoronare. The Sunday Times a relatat că regina a cerut ca nepoții ei să țină baldachinul deasupra ei, potrivit unei afirmații făcute de o sursă regală. Aceasta ar fi o mișcare fără precedent, având în vedere că nepoții ei provin din partea Parker-Bowles a familiei sale. Potrivit publicației, mișcarea ar reflecta realitatea unei familii mixte moderne.

Recomandări

ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
CÂND ADERĂ MOLDOVA LA UE
CUM ÎNVINGE EUROPA CRIZA ENERGETICĂ
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY DEVINE VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE

Fiul ei, Tom Parker Bowles, are doi copii în vârstă de 15 și 13 ani, iar fiica ei, Laura Lopes, are o fiică în vârstă de 15 ani și gemeni în vârstă de 13. Între timp, palatul nu a confirmat dacă ducele și ducesa de Sussex și copiii lor, Archie, în vârstă de trei ani, și Lilibet, în vârstă de un an, vor participa la ceremonie.

Aceasta vine după ce se spune că relațiile de familie dintre cei doi sunt tensionate de când prințul Harry și-a publicat memoriile sale, Spare, pe 10 ianuarie. În acesta, ducele a detaliat aspecte ale relației sale cu tatăl și fratele său, susținând că William l-a atacat fizic și că fratele său dezaprobă soția sa Meghan.

Ultima dată când Marea Britanie a organizat o ceremonie de încoronare a fost în urmă cu 70 de ani, când regina a fost încoronată pe 2 iunie 1953, la vârsta de 27 de ani. Înainte de aceasta, ceremonia de încoronare a tatălui său, Regele George al VI-lea, a avut loc cu 16 ani mai devreme, în 1937, când Regina Elisabeta a II-a avea doar 11 ani.

Citește și