• Sute de spanioli au protestat spontan la Madrid împotriva acordului dintre socialiștii lui Pedro Sánchez și separatiștii catalani ai lui Carles Puigdemont.
  • Acordul oferă amnistie pentru cei implicați în referendumul ilegal din 2017 și reduce datoria Cataloniei cu 15 miliarde de euro în schimbul susținerii lui Sánchez ca viitor premier.
  • Manifestanții au fluturat steaguri spaniole, cerând pedeapsa cu închisoarea pentru Sánchez și Puigdemont, iar poliția a intervenit, blocând accesul în zonă chiar și pentru rezidenți.

Sute de spanioli au ieșit la un protest spontan în această seară la Madrid, în apropierea sediului Partidului Socialist, aflat la guvernare. Cetățenii sunt furioși din cauza aranjamentul dintre socialiștii lui Pedro Sánchez și separatiștii catalani ai lui Carles Puigdemont.

Aceștia vor primi o amnistie după referendumul ilegal din 2017, dar și ștergerea a 15 miliarde din datoria regională a Cataloniei, în schimbul învestirii lui Pedro Sanchez ca viitor premier.

Protestul a fost convocat pe rețelele de socializare și sute de manifestanți au fluturat steagul Spaniei și au adresat injurii la adresa lui Sánchez și Puigdemont, pentru care cer pedeapsa cu închisoarea.

Autoritățile au convocat imediat poliția care a blocat accesul în zonă, chiar și pentru rezidenți.

Citește și