• La Marsilia, ca și în mai multe orașe din țară, francezii s-au mobilizat de la discursul lui Emmanuel Macron privind reforma pensiilor.
  • Momentul nu este întâmplător, deoarece președintele Emmanuel Macron a decis să ia cuvântul, la două zile după promulgarea reformei pensiilor.
  • Peste 200 de persoane au început un ,,concert” cu oale și tigăi în fața primăriei, în momentul în care Emmanuel Macron urma să ia cuvântul pentru discursul său anunțat.

Ca și în alte părți din Franța, mai multe sindicate din mai multe regiuni au convocat noi mitinguri pentru această luni, 17 aprilie 2023, în fața mai multor instituții publice. Momentul nu este o coincidență, întrucât președintele Emmanuel Macron a decis să ia cuvântul, la două zile după promulgarea reformei pensiilor, relatează presa franceză.

Demonstranții sunt în continuare mobilizați

Sindicatele au lansat pe rețelele sociale un apel la mobilizare pentru a denunța creșterea vârstei de pensionare de la 62 la 64 de ani. Sindicatele cer în continuare retragerea acesteia.

Peste 200 de persoane au început un ,,concert” cu oale și crătiți în fața unor instituții publice, chiar în momentul în care Emmanuel Macron lua cuvântul pentru discursul anunțat. Scopul: să își arate încă o dată opoziția față de reforma pensiilor.

Citește și:

FOTO. Prima femeie director de la un centru NASA refuză să jure pe Biblie

Un vas de război american navighează prin strâmtoarea Taiwan la câteva zile după exercițiile Chinei

Regele Charles al III-lea este mai bogat decât a fost Regina Elisabeta a II-a. Averea lui o depășește pe cea a soților Beckham