• Un incendiu a izbucnit în noaptea de marți spre miercuri la Centrul de Recuperare pentru Copii dr. Nicolae Robănescu din București.
  • Directorul medical al spitalului Robănescu spune că incendiul a izbucnit la un transformator nou, aflat în curtea spitalului.
  • După o pană de curent, transformatorul ar fi explodat, iar în apropiere se afla o țeavă de gaze.

Un incendiu a izbucnit în noaptea de marți spre miercuri la Centrul de Recuperare pentru Copii dr. Nicolae Robănescu din București. Incendiul a fost lichidat, astfel că centrul medical nu mai este inundat cu fum. Decizia de evacuare a fost luată ca o măsură de precauție și nu sunt raportate victime.

Toți cei 110 de copii au fost transferați în siguranță la Spitalul Marie Curie, aflat în apropiere. Operațiunea s-a desfășurat sub coordonarea directorului medical dr. Andrada Mirea, care era de gardă în momentul respectiv.

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a spus că au acționat foarte corect în spital, au închis toate sursele de gaz din spital, sursa în cauză este în afara spitalului. „Este un incident îngrijorător, dar este o situație care poate duce la apariția și propagarea unui incendiu în interiorul spitalului. Nu pot spune nimic de cauză până când cei care fac ancheta nu vor avea un raport preliminar”, a transmis Alexandru Rafila. Ministrul Sănătății a precizat că se mai întâmplă câteodată când sunt pene de curent să fie o supra sarcină care să afecteze aparatele electrice.

Recomandări

MESAJUL LUI IOHANNIS DE ZIUA EUROPEI
AVERTISMENTUL UNUI CERCETĂTOR DESPRE A.I.
CIOLACU DĂ VINA PE CÎȚU
LUIS RUBIALES VA FI JUDECAT
CE SĂRBĂTORESC ROMÂNII AZI
NOKIA RELANSEAZĂ MODELUL 3210

Marcel Ciolacu: „Cel mai important este că toți copiii și personalul medical sunt acum în siguranță”

„Mulțumesc personalului medical și unităților de intervenție pentru promptitudinea și profesionalismul de care au dat dovadă în această seară în cazul exploziei urmate de incendiu, de la Centrul Clinic de Recuperare Dr. Nicolae Robănescu. Cel mai important este că toți copiii și personalul medical sunt acum în siguranță, fiind transferați la Spitalul Clinic de Urgență Marie S. Curie”, a scris Marcel Ciolacu pe pagina sa de Facebook.

Ministerul Sănătății: Personalul a luat imediat măsuri pentru oprirea instalațiilor de gaze din incinta spitalului

„Toți cei 110 de copii au fost transferați în siguranță la Spitalul Marie Curie, aflat în apropiere. În momentul de față, toți copiii sunt repartizați pe secții. Personalul a luat imediat măsuri pentru oprirea instalațiilor de gaze din incinta spitalului și a procedat la evacuarea în siguranță a copiilor internați, a aparținătorilor acestora. Operațiunea s-a desfășurat sub coordonarea directorului medical dr. Andrada Mirea, care era de gardă în momentul respectiv. Ministrul Sănătății este în legătură permanentă cu conducerile celor două spitale pentru asigurarea transferului în siguranță al pacienților la Marie Curie, care a alocat resurse umane suplimentare în zona de primiri urgențe până la rezolvarea situației”, a transmis Ministerul Sănătății.

Directorul medical al spitalului, dr. Andrada Mirea, a spus că la interior era din ce în ce mai mult fum și că au intervenit pentru a scoate un frigider cu probe. Pompierii nu erau ajunși la locul incendiului, când copiii erau deja ieșiți în stradă.

„Intervenim pentru stingerea unui incendiu produs la un post trafo (transformator) cu propagare la două autoturisme în strada D. Minca (în curtea Spitalului Robanescu). Incendiul se manifestă cu flacără violentă şi degajari de fum, în acest moment acţionăm pentru localizarea acestuia şi limitarea propagării la spital”, a transmis, marţi seară, ISU Bucureşti-Ilfov.

Au acționat un număr de 8 autospeciale de stingere cu apă și spumă, 2 autospeciale de intervenție și salvare de la înălțime, decarcerarea, detașamentul special de salvatori, CBRN, autospecială cu azot și 2 ambulante SMURD.

Citește și: