• Animalul a fost în libertate de cel puțin 5 ore, provocând îngrijorare și confuzie.
  • Sâmbătă, Grando a alertat locuitorii din zonă imediat după evadarea animalului.
  • Leul a fugit din nou după ce a văzut mașina de poliție.

Un leu care a evadat sâmbătă de la un circ din orașul italian Ladispoli, în apropiere de Roma, a fost recapturat după mai multe ore în libertate, a anunțat primarul localității, scrie CNN. Sâmbătă, imediat după ora locală 22.00, primarul din Ladispoli, Alessandro Grando, a anunțat pe pagina sa de Facebook că leul a fost capturat.

Animalul era în libertate de cel puțin 5 ore, provocând îngrijorare și confuzie în rândul locuitorilor din zonă. Leul a fost sedat și capturat. Acesta va fi predat acum de către personalul circului. Mulțumesc poliției de stat, carabinierilor, pompierilor, poliției locale și provinciale, ASL [Autoritatea Sanitară Locală] și tuturor voluntarilor care au servit în aceste ore de mare reținere”, a declarat Grando pe rețelele de socializare sâmbătă seara.

Sper ca acest episod să trezească unele conștiințe și să putem pune capăt, în sfârșit, exploatării animalelor în circuri”, a adăugat el.

Recomandări

CUM PUTEA FI EVITAT RĂZBOIUL RUSO-UCRAINEAN?
TRUMP ȘI ORBAN VOR SĂ FACĂ ALIANȚĂ
TAYLOR ȘI TRAVIS, SURPRINȘI ÎN LAS VEGAS STRIP
CE SPUNE MAȘINA TA DESPRE TINE?
CUM S-AU CUNOSCUT WILLIAM ȘI KATE?
RAY CHAN A MURIT LA 56 DE ANI

Anterior, sâmbătă, Grando a alertat locuitorii din zonă imediat după evadarea animalului, îndemnând oamenii să rămână vigilenți și recomandându-le să rămână în casă. Era în jurul orei locale 17.00 când s-a anunțat că leul a evadat de la circ și că animalul a fost imediat depistat în interiorul cursului de apă adiacent.

Personalul circului pune în aplicare operațiunile de capturare, cu sprijinul forțelor de ordine care au răspuns prompt la fața locului. Vă rugăm să manifestați prudență și să evitați deplasarea până la noi ordine”, a declarat primarul.

Însă leul a reușit să dispară din nou într-un stufăriș foarte dens și a reapărut în oraș. Leul a fugit din nou după ce a văzut mașina de poliție, a declarat Grando pentru postul național de televiziune italian RAI.

Citește și