- Vlad Voiculescu: „Până în 2024 vom avea fundațiile spitalelor”
- Ministrul Sănătății spune că vrea spitale noi la Craiova, Iași și Cluj
- Vlad Voiculescu: „Trebuie să începem spitale în București”
- În 2016, PSD promitea opt spitale regionale, unul național
- Șantierele ar fi trebuit să înceapă în 2017 și finalizate în 2020
Din țara lui „să se facă” a venit promisiunea a opt spitale regionale și unul național, cu 2.500 de paturi, gata în trei ani. Patru ani mai târziu aflăm că mai avem nevoie de încă patru ca să le vedem măcar fundația. Chiar Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, este cel care ne spune asta.
Advertisment
Șeful Sănătății e ferm: trebuie să se facă spitale în toate colțurile țării. A promis într-un interviu că peste patru ani vom privi măcar gropile de unde vor răsări spitalele României.
„Până în 2024 vom avea fundațiile. Pot să promit! Trei regionale: la Craiova, Iași și Cluj. Și trebuie să începem și la București, Timișoara, Brașov și Sibiu,” spune ministrul Voiculescu. Se declară îngrozit de spitalele din Cluj sau Brașov.
Recomandări
Am mai auzit asta și de la alți miniștri și premieri ai României. Viorica Dăncilă, Victor Ponta, Dacian Cioloș, Florian Bodog, Sorina Pintea, Nelu Tătaru. Și lista poate continua. Fostul premier Orban arată către greaua moștenire a guvernării PSD. Iar PSD-ul îi răspunde: n-am făcut noi, dar mai mult n-ați făcut voi!
Ludovic Orban, președintele Camerei Deputaților: „V-aș aduce aminte că aceste trei spitale regionale urmau a fi finanțate pe exercițiul financiar 2014-2016. Timp de șase ani, vechiile Guverne nu au făcut niciun demers serios pentru accelerarea procedurilor, toate contractele de finanțare au fost semnate în mandatul Guvernului pe care l-am condus.”
Lucian Romașcanu, parlamentar PSD: „Haideți să spunem adevărul contribuției PSD în domeniul sănătății. Suntem primul partid după revoluție care a făcut trei spitale. Ne critică pe noi că nu am făcut trei spitale în trei ani, dar ei vor face trei spitale în nouă ani.”
Emanuel Ungureanu, parlamentar USR: „Dacă în mediul privat se pot construi spitale în doi ani, trebuie să fie și statul capabil să facă la fel.”
În timp ce politicienii se arată cu degetul unii pe alții, în România se construiesc spitale ultra-moderne în mai puțin de doi ani. Este cazul unui spital pe care îl vezi mâine la ȘTIU. Un an și jumătate a durat construcția, cu întârzieri cu tot.
Partenerii noștri