• Putin și Xi Jinping discută astăzi la Beijing situația de securitate.
  • Putin se va întâlni și cu liderii Vietnamului, Thailandei, Mongoliei şi Laosului.
  • Putin are nevoie de sprijin militar și economic pentru a continua războiul din Ucraina.

Preşedintele rus Vladimir Putin a sosit marţi la Beijing pentru a se întâlni cu preşedintele chinez Xi Jinping într-o vizită extrem de importantă pentru Rusia, menită să demonstreze parteneriatul dintre cele două ţări. Este a doua călătorie în străinătate a lui Putin, după ce Curtea Penală Internațională a emis în martie mandat de arestare pe numele său.

Putin are o agendă destul de simplă. Participă la a treia ediție a Forumului Internațional Chinez Belt and Road, inițiativa prin care China vrea să își crească influența la nivel internațional. De asemenea, se fac 10 ani de când a fost lansată această inițiativă, iar Putin a participat și la celelalte două.

Ultima vizită a lui Putin în China a avut loc în februarie 2022, în timpul Jocurilor Olimpice, chiar înainte de declanșarea războiului din Ucraina. Atunci, cei doi au vorbit despre un parteneriat fără limite și o nouă eră a relațiilor dintre cele două state. Rusia și-a consolidat legăturile energetice cu China, ca semn al cooperării economice.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
MACRON A IEȘIT LA ATAC
CÂTE LOCUINȚE DEȚINE TAYLOR SWIFT?
RECONSTRUCȚIA FACIALĂ A UNEI FEMEI DE 75.000 DE ANI
CEI MAI BOGAȚI OAMENI DIN SUA

Citește și