• Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a ordonat, luni seară, armatei ruse să intervină pentru misiuni de „menţinere a păcii” în regiunile separatiste ucrainene Lugansk şi Doneţk.
  • Preşedintele rus, Vladimir Putin, a decis, luni seară, recunoaşterea independenţei regiunilor separatiste ucrainene Lugansk şi Doneţk, invocând faptul că Ucraina nu a avut niciodată o „statalitate autentică”.
  • Decizia a fost condamnată vehement de Statele Unite, NATO, Uniunea Europeană, Franţa şi Germania, care pregătesc sancţiuni masive.

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a ordonat, luni seară, armatei ruse să intervină pentru misiuni de „menţinere a păcii” în regiunile separatiste ucrainene Lugansk şi Doneţk, după recunoaşterea independenţei acestora.

„În legătură cu apelurile liderilor din Republica Populară Lugansk şi din Republica Populară Doneţk adresate Ministerului rus al Apărării, se ordonă asumarea de către forţele armatei ruse a misiunilor de menţinere a păcii în Lugansk şi Doneţk”, arată un decret semnat de preşedintele Vladimir Putin, conform agneţiei RIA Novosti şi cotidianului Le Figaro.

Decretul emis de preşedintele Rusiei nu prevede niciun grafic pentru intervenţia militară în Doneţk şi Lugansk, astfel că nu se cunoaşte când ar putea începe misiunea armatei ruse, notează Agenţia France-Presse.

Recomandări

PUTIN DISCUTĂ CU FICO
BIBI AMENINȚĂ REBELII HOUTHI
CIOLACU: AVEM COALIȚIE
FONTANA DI TREVI SE REDESCHIDE
ZELE CREDE-N ADERARE
NEGOCIERI FĂRĂ SFÂRȘIT

Rusia a mobilizat aproximativ 150.000 de militari în apropierea frontierelor Ucrainei, fiind acuzată de Statele Unite şi Marea Britanie că pregăteşte o invazie.

Preşedintele rus, Vladimir Putin, a decis, luni seară, recunoaşterea independenţei regiunilor separatiste ucrainene Lugansk şi Doneţk, invocând faptul că Ucraina nu a avut niciodată o „statalitate autentică”.

La finalul unui discurs televizat, Vladimir Putin a declarat că este necesară recunoaşterea autoproclamatei „Republici Populare Donetsk” şi a autoproclamatei „Republici Populare Lugansk”.

Vladimir Putin a semnat „acorduri de prietenie şi într-ajutorare” cu cele două republici şi a cerut Parlamentului rus să aprobe definitiv decizia de recunoaştere a independenţei. Duma de Stat a propus recunoaşterea celor două regiuni separatiste din estul Ucrainei, iar, acum, urmează ca hotărârea să fie aprobată de Consiliul Federaţiei, Camera superioară a Parlamentului de la Moscova.

Decizia a fost condamnată vehement de Statele Unite, NATO, Uniunea Europeană, Franţa şi Germania, care pregătesc sancţiuni masive.