• Rusia critică Statele Unite pentru faptul că Pentagonul are peste 800 de baze militare în întreaga lume.
  • Maria Zakharova: „Noile sisteme defensive și ofensive ale Americii, desfășurate în străinătate, pot duce la consecințe grave în sfera securității”.
  • Ministerul rus al Apărării: „Rusia este pregătită să facă față acestor planuri ale SUA, cu inovații proprii”.

Rusia crede că Statele Unite încearcă să obțină hegemonia totală privind puterea militară, pe plan mondial, însă Vladimir Putin se va asigura să mențină echilibrul strategic.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Apărării, Maria Zakharova, a declarat pentru Ria Novosti că a evaluat eforturile recente ale președintelui SUA, Joe Biden, pentru extinderea infrastructurii anti-rachetă a Pentagonului, alocând 18 miliarde de dolari pentru noi interceptoare în Alaska.

Ea susține că acest proiect, alături de noile sisteme defensive și ofensive ale Americii, desfășurate în străinătate, „pot duce la consecințe grave în sfera securității”.

Recomandări

PUTIN ÎȘI EXTINDE ATACUL?
LUXUL INTRĂ ÎN ERA CRYPTO
CUM SĂ DEVII ANTREPRENOR?
LET IT SNOW
RESTUL E PLĂCERE
EDITORIALUL LUI CRISTOIU

„Astfel, se răstoarnă echilibrul strategic al puterii în lume și se stimulează o cursă a înarmărilor, inclusiv a rachetelor. Statele Unite se străduiesc să obțină o dominație absolută în domeniul militar și se bazează pe epuizarea potențialului nuclear al Rusiei, cu accent pe crearea unui sistem global de apărare antiracheta”, a spus Zakharova.

Însă, Rusia este pregătită să facă față acestor planuri ale SUA, cu inovații proprii. Moscova intenționează să acționeze conform planurilor lui Vladimir Putin, pentru a asigura o coexistenta internațională fară conflicte, menținând echilibrul puterii și stabilitatea internațională strategică.

Pentagonul are peste 800 de baze în întreaga lume

Rusia critică Statele Unite pentru faptul că Pentagonul are peste 800 de baze militare în întreaga lume, față de doar câteva ale Kremlinului. Peste 70.000 de soldați americani operează în Europa, inclusiv în țările NATO, care se învecinează cu Rusia. În doua astfel de state, România și Polonia, SUA au implementat sisteme antirachetă avansate.