• Armata ucraineană vrea să mobilizeze până la 500.000 de oameni în plus, a spus președintele Volodimir Zelenski.
  • El a spus că are nevoie de mai multe detalii înainte de a susține această mișcare, lăsând să se înțeleagă că 500.000 de soldați se află deja pe front.
  • Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a declarat în această săptămână că Moscova va continua invazia, promițând că toate obiectivele sale vor fi atinse.

Armata ucraineană vrea să mobilizeze până la 500.000 de oameni în plus, a spus președintele Volodimir Zelenski, în contextul în care războiul cu Rusia se apropie de doi ani.

În cadrul unei conferințe de presă la Kiev, acesta a declarat că comandanții săi caută „450.000-500.000 de persoane”, recunoscând că este o chestiune „sensibilă” și costisitoare, scrie BBC.

El a spus că are nevoie de mai multe detalii înainte de a susține această mișcare, lăsând să se înțeleagă că 500.000 de soldați se află deja pe front.

Recomandări

7 LOCAȚII „BRIDGERTON"
CELE MAI VECHI DOVEZI ALE FUZIUNII
MAI SLĂBEȘTE-NE
SOPHIE TURNER, DESPRE DIVORȚUL DE JOE JONAS
VEZI WORLD PRESS PHOTO LA UNIVERSITATE
NOI IMAGINI ÎN CAZUL LUI „DIDDY"

Republicanii din Congresul american au blocat pentru prima dată un pachet militar de 60 de miliarde de dolari (47 de miliarde de lire sterline) pentru Ucraina la începutul acestei luni. Săptămâna aceasta, reprezentanți ai Casei Albe și ai Departamentului de Stat au declarat că SUA plănuiește încă un pachet de ajutor militar pentru Ucraina – dar că are o capacitate limitată de a trimite mai mult ajutor după aceea, cu excepția cazului în care Congresul va acționa.

Reversul american a fost urmat de blocarea de către Ungaria a acordului de ajutor financiar de 50 de miliarde de euro (55 de miliarde de dolari; 43 de miliarde de lire sterline) al UE, săptămâna trecută. Cu toate acestea, liderii UE au declarat că Ucraina nu va fi lăsată fără sprijin.

Ucraina se confruntă cu o penurie de muniție în timp ce continuă să lupte cu forțele rusești de ocupație, în urma invaziei la scară largă a Moscovei din februarie 2022.

Contraofensiva Kievului s-a oprit la începutul iernii și există temeri că rușii ar să depășească Ucraina.

Olena Zelenska, prima doamnă a Ucrainei, a avertizat într-un interviu acordat BBC la începutul acestei luni că ucrainenii sunt în „pericol de moarte” de a fi lăsați să moară fără un sprijin occidental suplimentar.

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a declarat în această săptămână că Moscova va continua invazia, promițând că toate obiectivele sale vor fi atinse.

Liderul de la Kremlin a mai spus că 617.000 de soldați ruși participă în prezent la ceea ce Moscova descrie drept „operațiunea sa militară specială”. Dar el a recunoscut că forțele armate au probleme cu sistemele de apărare aeriană și cu comunicațiile și că trebuie să crească producția de drone.

Citește și