• Zelenski a anunțat demiterea lui Eduard Moskaliov din funcția de comandant al forțelor comune ale Ucrainei.
  • Nici conturile de Facebook și nici cele de Twitter ale forțelor comune nu au făcut vreo mențiune despre demitere.
  • Forțele rusești depun eforturi concertate pentru a cuceri cele două regiuni estice care alcătuiesc Donbasul.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a demis duminică un comandant militar de rang înalt care ajută la conducerea luptei împotriva trupelor rusești în estul țării, dar nu a oferit niciun motiv pentru această măsură.

Printr-un decret de un singur rând, Zelenski a anunțat demiterea lui Eduard Moskaliov din funcția de comandant al forțelor comune ale Ucrainei, care sunt angajate în luptele din regiunea Donbas.
Zelenski l-a menționat pe Moskaliov într-o alocuțiune zilnică de vineri, când a enumerat comandanții militari cu care a discutat. Moskaliov se afla în funcție din martie 2022, la scurt timp după ce Rusia a invadat Ucraina. Generalul-maior Eduard Moskaliov a devenit comandantul forțelor comune.

Nici conturile de Facebook și nici cele de Twitter ale forțelor comune nu au făcut vreo mențiune despre demitere.v

Recomandări

RAISI ȘI DELEGAȚIA AU MURIT
CINE ESTE EBRAHIM RAISI?
DE CE E ROȘU PORTRETUL REGELUI?
TRUMP „ÎNGHEAȚĂ” ÎN TIMPUL DISCURSULUI
CINE E MUHAMMAD MUKHABAR?
CONTRACTELE LUI ALTMAN

Forțele rusești depun eforturi concertate pentru a cuceri cele două regiuni estice care alcătuiesc Donbasul, iar Zelenski a descris în mod diferit, în ultimele săptămâni, situația militară din est ca fiind dificilă și dureroasă.

Unitățile pro-Moscova își concentrează eforturile asupra orașului Bahmut, organizând atacuri repetate în ciuda faptului că au suferit ceea ce oficialii ucraineni și occidentali spun că sunt pierderi grele.
Într-o postare pe Facebook, statul major al forțelor armate ucrainene a declarat că trupele ruse au efectuat duminică mai multe atacuri nereușite în zona Bahmut.

La 11 februarie 2023, Zelenski l-a demis pe Ruslan Dziuba din funcția de comandant adjunct al Gărzii Naționale a Ucrainei.