• Mai mulți participanți s-au întins în liniște pe jos, în semn de omagiu pentru animalele sălbatice care au dispărut de la prima Zi a Pământului din 1970.
  • Evenimente similare au loc și în alte țări, cu campanii majore de curățenie în unele părți ale Europei și în SUA.
  • Mobilizarea va continua duminică şi luni.

Mii de persoane au manifestat sâmbătă, la Londra, împotriva pasivităţii guvernului britanic cu privire la protecţia mediului, la apelul grupării Extinction Rebellion (XR), cunoscută de la crearea sa în 2018 pentru acţiunile sale inedite, precum blocarea trenurilor de metrou sau a decolării avioanelor, scrie Global News.

Criza climatică şi ecologică nu este ceva care se va produce în viitor, ea este deja aici, o putem vedea prin lipsa notabilă de insecte şi animale sălbatice în fiecare primăvară şi în fiecare an, a atras atenţia o purtătoare de cuvânt a XR, Zoe Cohen.

La finalul manifestaţiei din districtul Westminster, mai mulţi participanţi s-au întins pe sol, în linişte, un omagiu adus animalelor sălbatice dispărute de la prima Zi a Pământului, în 1970. Mobilizarea va continua duminică şi luni.

Evenimente similare au loc și în alte țări, cu campanii majore de curățenie în unele părți ale Europei și SUA, inclusiv în Cape Coral din Florida, care a fost recent lovită de un uragan.

În ultimii ani, în diferite regiuni s-au înregistrat temperaturi maxime istorice, iar catastrofele naturale cauzate de schimbările climatice au devenit, de asemenea, tot mai frecvente.

Citește și

STUDIU. Motivul pentru care repetăm aceleași greșeli, deși știm că nu ne fac bine. Ce spun experții

FOTO. Muzeul Auschwitz emite un avertisment după ce a identificat o fotografie „nerespectuoasă” a unui turist

Cel mai „bătrân” copac din lume este capabil să dezvăluie secretele planetei. Ce vârstă se estimează că are arborele