E fabulos să vezi cum liderii lumii se transformă în stridii. Scot perlă după perlă, toate parcă rupte din “Arta de a pierde războiul”. O carte care se scrie chiar acum. Acum, când singurele persoane care le mai țin piept talibanilor sunt femeile care protestează pe străzile din Kabul.

De departe, cea mai amuzantă perlă a fost cea a lui Biden care i-a avertizat pe talibani: “Vom riposta dacă operațiunea de evacuare ne va fi îngreunată!”

Practic, Biden Turtit zice: “Lăsați-ne să fugim, că altfel vă batem!”

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

E ca și cum l-ai amenința pe unul: “Bine, fraiere ce sunt! Lasă că îmi iau eu bătaie dacă te mai iei de mine!”

Președintele Afganistanului, care s-a tirat cu elicopterul plin cu bani, s-a și justificat. Cică “Am vrut să evit vărsarea de sânge.”

A uitat să specifice c-a evitat NU o vărsare de sânge, ci PROPRIA lui vărsare de sânge. Că dacă intrau ăia peste el, mi-l umpleau de supozitoare ca la Matei Balș.

Nea Ghani ăsta știe cel mai bine că talibanii sunt, de mici, la modul: “Tanti Hassan, îl lasati pe Abdul cu kalashu’ p-afara? Vă rooog! Am prins doi trădători!”

Mi-a plăcut că precizia germană s-a văzut și de data asta. Nemții au trimis un avion de 150 de persoane cu care au evacuat ȘAPTE civili.

Declarația Ministrului de Externe al Germaniei e fabuloasă: “I-am putut lua doar pe cei care au fost atunci acolo”.
Așa e neamțul, cu sfertul academic.

Apoi, au zis că avionul doar a lăsat niște soldați care să ajute la evacuare. Adică, noi doar vă înghesuim în alte avioane. Câte 650 într-un cargo! Dar să nu vă prindem la noi în avion… că nu știe afganu’ / și nici americanu’/ ce e BMWu’/ nici ce e Merțanu’.

Revenind… Femeile din Afganistan, care nu numai că n-au dat bir cu fugiții, dar au mai și ieșit să protesteze, sunt ultimii eroi din Afganistan.

Din sutele de mii de soldați care și-au pierdut acolo camarazii, mâinile, picioarele, iar acum și moralul, au mai rămas doar ele.

Ieșirea lor în stradă, printre talibanii care le vor face ce le-au făcut și în trecut, e cea mai mare palmă dată armatelor moderne.

Alianța pleacă, soldații pleacă, diplomații pleacă. Ele rămân.