• Putin nu lasă trecutul să-l încurce – preferă să-l schimbe după propriile interese. Rușii vor acum să anuleze transferul Crimeei, pe care sovieticii l-au făcut către Ucraina în 1954, ca să justifice anexarea.
  • Terapia care-ți dă aripi: îți spun cu ce animal să te joci în aeroport ca să scapi de frica de zbor.
  • Țara care vrea să interzică definitiv cafeaua decofeinizată. La recomandarea medicilor. Ați greșit rețeta, băieții mei!
  • La 8 luni de la inaugurare, podul de la Brăila, care a fost proiectat să reziste peste 120 de ani, e urmărit de probleme. De data asta, Golden Gate-ul românesc a luat-o la vale – rampa de pe malul brăilean s-a scufundat 10 cm.
  • Exersează… până-ți iese. Studiul care arată că putem învăța să fim fericiți, dar obținem beneficii de durată doar cu practică multă. Așa că, treci la școala de fericire!
  • Transferul anului nu e din fotbal! Tot mai mulți preoți din Republica Moldova părăsesc Mitropolia Moldovei, subordonată Bisericii Ruse și aleg Mitropolia Basarabiei, aflată sub patronatul Bisericii Române.
  • E oficial, minorii nu mai au voie să cumpere băuturi energizante. Legea care interzice vânzarea către minori a ajuns pe masa lui Iohannis, care a promulgat-o. Cine încalcă legea poate primi amenzi de până la 30.000 de lei, sau chiar suspendarea activității până la 30 de zile.
  • Bitcoin a depășit pentru prima oară 72.000 de dolari azi. Este a șasea zi consecutivă de avansare, iar câștigurile din acest an au crescut cu aproape 70%, pe fondul intrărilor masive în fondurile de bursă din America.
  • Airbnb anunță că interzice utilizarea camerelor video de securitate în locațiile din întreaga lume. Până acum, camerele puteau fi folosite în zonele comune, atâta timp cât amplasarea lor era anunțată de proprietar. Gazdele vor avea în continuare permisiunea de a folosi camere de sonerie și monitoare de decibeli de zgomot.
  • Artiștii români sunt la mare preț. O lucrare a pictorului Victor Man a fost vândută de casa Sotheby’s cu jumătate de milion de dolari, la Londra, mult peste estimările experților. Lucrările lui Man fac parte din colecții importante expuse la Centrul Pompidou, Tate Moderm sau Muzeul de artă din San Francissco. Și Gheneie rămâne bine apreciat pe piața de artă. Cea mai recentă lucrare a lui a fost vândută cu peste un milion de euro la licitația organizată de Christies, tot la Londra.
  • Iar sculptura românească se vinde… pe capete! Hidra lui Costin Ioniță, lucrarea care i-a băgat în sperieți pe ieșeni, e scoasă la licitație. Sculptura, pe care autorul o caracterizezaă drept o critică la adresa clasei politice românești, a fost fost vandalizată și a devenit subiectul unor discuții aprinse în presă și pe social media. Mulți dintre cetățenii Iașiului o consideră hidoasă și le-au cerut autorităților locale să nu o mai expună.
  • Și totuși, după doi ani de așteptare, fanii Placebo din România vor putea vedea trupa live vara asta. Englezii vor concerta pe 30 iulie la Arenele Romane. Trupa anunțase un concert în România și în vara lui 2022, dar a fost amânat, din cauza pandemiei Covid.
  • „13” e cu noroc pentru Kanye West. După 13 ani, rapperul revine pe prima poziție în Billboard Hot 100, cu piesa Carnival. O bucurie nu vine niciodată singură! Fiica lui, „North West” a anuțat că își lansează albumul de debut, „Elementary School Dropout”.
  • Literatura modernă și-a găsit Nașul! Al Pacino anunță că în octombrie va lansa primul său volum de memorii. „Sonny Boy” va fi titlul cărții, iar cititorii vor afla, după spusele lui Pacino, cum un copil crescut în New York ajunge să se transforme în șef de Mafie, în Nașul, sau în gangsterul rebel Tony Montana, în Scarface, personaje emblematice în istoria cinematografiei.
  • Cu ochii pe armele hipersonice ale rușilor, și Pentagonul își ia viteză în cursa pentru cele mai moderne arme. Castelion a făcut primul test cu o armă hipersonică, pe care o construiește pentru Pentagon. Nu doar startupul Castelion își propune să dezvolte armament modern pentru americani. Raytheon și Lockeheed lucrează să dezvolte noile clase de arme și speră al contracte mai mai mari, odată cu mărirea capacității de producție.
  • Așteptau… marea cu sarea… și le-a ieșit! Un grup de cercetători marini au descoperit 100 de specii noi de viețuitoare subacvatice în zona Noii Zeelande. Proiectul se numește Ocean Census, iar estimările sunt că vor ajunge să descopere până la 100 de mii de specii noi. Căutările au durat trei săptămâni, iar cercetătorii s-au avântat până la 5.000 de metri adâncime. Au colectat aproape două mii de mostre, iar cea mai spectaculoasă descoperire, din cele 100 de specii noi, a fost o creatură marină în formă de stea.
  • Viața de pe litoralul românesc se vede tot mai roz! Nu te gândi că stațiunile noastre s-au transformat in Copacabana peste noapte, e pentru că păsările flamingo și-au făcut un obicei să vină pe lacul Techirghiol. „Încearcă să se adapteze, iar încălzirea globală face din litoralul nostru un mediu tot mai propăice, e explicația biologilor români”.
  • Italianul Luca Nardi a reușit la 20 de ani meciul vieții! L-a eliminat pe liderul mondial din tenis Novak Djokovic în turul 3 la Indian Wells. Lui Djokovic i-a trecut supărarea când a auzit declarația italianului: „Djokovic este marele meu idol din copilărie, am crescut cu posterul lui in camera mea. Il priesc si acum in fiecare seara” – spune Nardi.
  • Champions League pregătește hainele de gală. Stim primele 4 calificate in sferturi, saptamana asta se decid celelate 4. La Barcelona se joaca azi cu cuțitele pe masă. Barca joaca azi cu Napoli, după 1-1 in deplasare, iar la Londra e Arsenal – Porto. In tur a câștigat Porto cu 1-0.

Recomandări

MACRON: EUROPA POATE MURI
PREMIERĂ MONDIALĂ ÎN AVIAȚIE
ROMÂNII SE LASĂ PĂCĂLIȚI
COP 29 VA FI DESPRE PACE
TU CE VIN BEI LA MASAS FESTIVĂ?
DEZASTRU ÎN BRAZILIA DIN CAUZA PLOILOR