• Coreea de Nord a anunţat vineri că a testat o nouă rachetă balistică.
  • Liderul Kim Jong Un a condus testul.
  • Coreea de Nord a criticat recent exercițiile militare comune SUA-Coreea de Sud.

Coreea de Nord a anunţat vineri că a testat o nouă rachetă balistică intercontinentală (ICBM) Hwasong-18 cu combustibil solid, menită să extindă capacitatea de contraatac nuclear a ţării, a informat presa Coreei de Nord citată de Reuters.

Noul model de rachetă balistică testată de Coreea de Nord a declanșat panică mai ales în nordul Japoniei, unde locuitorii au fost îndemnați să se adăpostească preventiv.

„Testul a dovedit eficiența militară a noii rachete balistice intercontinentale și capacitatea ei de atac strategic”, a spus agenția de presă KCNA. Anuțul a venit cu precizarea că țara va intensifica pregătirile pentru un eventual contraatac nuclear.

Recomandări

EMANUEL PÂRVU AJUNGE LA CANNES
S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
DRULĂ PROPUNE MĂRIREA NOTELOR LA BAC
TÎLVAR VREA OBUZIERE DIN COREEA DE SUD
AVOCATUL TODD BLANCHE: „DONALD TRUMP ESTE NEVINOVAT”
XXX FĂRĂ NECUNOSCUTE

Liderul Coreei de Nord a condus testul

Liderul Kim Jong Un a condus testul, a informat KCNA. Dezvoltarea unui ICBM cu combustibil solid a fost dintotdeauna o prioritate pentru Coreea de Nord, noul model întărind capacitățile de apărare ale țării în cazul unui război.

Mișcarea a avut loc la câteva zile după ce liderul nord-coreean a cerut întărirea operațiilor de descurajare a agresiunii într-o manieră „mai practică și mai ofensivă”. Coreea de Nord a criticat recent exercițiile militare comune SUA-Coreea de Sud și a acuzat SUA de agresiune.

Citește și:

Coreea de Nord a testat o altă dronă de atac nuclear subacvatic care poate provoca un „tsunami radioactiv”

Kim Jong Un a cerut armatei sale să își consolideze disuasiunea de război printr-o strategie „mai practică și mai ofensivă”

Sirenele au răsunat în Japonia pentru evacuarea locuitorilor. Lansarea unei rachete nord-coreene stârnește panică.