• Academia de Arte Frumoase din Franța cere eliminarea cenzurii nudității pe Facebook și Instagram.
  • Facebook și Instagram nu fac diferența dintre artă și selfie-uri.
  • „Originea lumii”, de Gustave Courbet și „Libertatea conducând oamenii”, de Eugène Delacroix, au fost, deja, eliminate de pe Facebook, Twitter și Instagram.

Academia de Arte Frumoase din Franța denunță cenzura operelor de artă care prezintă nuditate pe platformele de socializare. Rețelele sociale nu fac diferența dintre artă și selfie-uri, spune Academia, într-un comunicat și cere să fie respectată și protejată libertatea de difuzare a informațiilor.

Academia de Arte Frumoase a protestat, miercuri, față de o cenzură a lucrărilor pe rețelele de socializare, pentru că împiedică „considerabil promovarea artei pe aceste medii esențiale”.

Rețelele „nu permit nuditatea sau nuditatea sugerată, făcând, astfel, prin algoritmii lor, nicio diferență între opere de artă și selfie-uri și alte fotografii personale de nuduri pentru ca toți să le vadă” , protestează Academia, într-un comunicat de presă, citând exemple de lucrări cenzurate, precum picturile „Originea lumii” de Gustave Courbet sau „Libertatea conducând oamenii” de Eugène Delacroix.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
MACRON A IEȘIT LA ATAC
CÂTE LOCUINȚE DEȚINE TAYLOR SWIFT?
RECONSTRUCȚIA FACIALĂ A UNEI FEMEI DE 75.000 DE ANI
CEI MAI BOGAȚI OAMENI DIN SUA

Povestea celor două lucrări nedreptăție a făcut ocolul lumii. „Originea lumii” de Gustave Courbet și  „Libertatea conducând oamenii” de Eugène Delacroix au fost, deja, eliminate de pe Facebook, Twitter și Instagram. 

Această întrebare a agitat lumea artelor plastice în ultimii ani. Biroul de turism din Viena s-a remarcat, anul trecut, deschizând dezbaterea despre rolul algoritmilor și al giganților tehnologici în artă. 

Lucrări precum nudurile pictorului Egon Schiele sau picturile lui Modigliani, cenzurate pe rețelele de socializare, au găsit, grație Biroului de turism vienez, o a doua șansă pe platformele online, mai precis, pe platforma OnlyFans, cunoscută pentru conținutul său explicit sexual.