• Chimcomplex, angajatorul muncitorilor uciși în apartamentul din Onești a fost găsit vinovat de către Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) din Bacău
  • În raportul ITM se arăta că muncitorii au suferit „un accident de muncă mortal”
  • Compania Chimcomplex a fost amendată și obligată să refacă procedurile de securitate în muncă

Dispoziția dată de către angajator celor doi muncitori de a se deplasa în apartament a fost verbală, anunță Adrian Cuculis, avocatul fratelui unuia dintre electricienii care au murit în tragedia de la Onești.

„Chimcomplex este pasibil de răspundere penală pentru nerespectarea legislației referitoare la securitatea în muncă. Familiile celor două victime analizează varianta plângerilor penale împotriva Chimcomplex și a răspunderii civile (plata de daune) cu privire la accidentul de muncă”, a mai precizat avocatul.

La începutul lui martie, doi muncitori care renovau un apartament în Oneşti, judeţul Bacău, au fost omorâţi de fostul proprietar, în vârstă de 68 de ani, supărat că fusese evacuat. Poliţia a deschis focul pentru a intra în apartamentul unde agresorul a ţinut cei doi muncitori ostatici, după ce negocierile dintre agresor şi forţele de ordine au eşuat.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA
C.E. INVESTIGHEAZĂ CHINA
CE ESTE DUREREA CRONICĂ

Acesta i-a înjunghiat pe cei doi muncitori, unul dintre ei murind pe loc şi altul la spitalul din Oneşti.

Poliţiştii au intervenit în forţă şi au tras mai multe focuri de armă, iar agresorul a ajuns şi el la spital cu multiple plăgi împuşcate în mâini, picioare, abdomen.

La începutul lunii martie, Tribunalul Bacău a decis arestarea preventivă a bărbatului pentru 30 de zile.

Poliția Bacău are conducere nouă, după crima din Onești

Până acum, Toader Buliga era director general adjunct al Direcției Generale Management Resurse Umane din M.A.I. Adjunctul lui, pentru 3 luni, e comisarul Constantin Dragoș, care până acum conducea Poliția din Roman. Schimbările au venit după crima de la Onești și negocierile eșuate ale oamenilor legii.

”Sesizarea unității de parchet competente cu privire la neglijența în serviciu referitor la modul de intervenție. Sesizarea unității de parchet cu privire la modul de soluționare a plângerilor depuse anterior evenimentului. Înlocuirea din conducerea IPJ Bacău a inspectorului șef și a adjunctului acestuia. Înlocuirea din conducerea Poliției municipiului Onești a șefului și a adjunctului acestuia”, sunt deciziile anunțate de ministrul de Interne, Lucian Bode.

Executorul care l-a lăsat fără apartament este fost condamnat

Executorul care l-a lăsat fără apartament pe asasin este fost condamnat. Alexandru Tabarcea trebuia să execute 4 ani şi 4 luni de închisoare. Parchetul din Oneşti spune că procurorul nu are atribuţia de a autoriza poliţia.

Numele lui este Alexandru Tabarcea și a fost implicat în cazul Dărmănești, caz în care procurorii DNA l-au acuzat de dare de mită. A fost condamnat, prima dată, în 2016 la 4 ani și 4 luni de închisoare cu executare. Ulterior, în 2017, la Înalta Curte de Casație și Justiție s-a dat sentința de 2 ani și 7 luni cu suspendare. Acum el este avocat în Bacău și nu a făcut nicio zi de închisoare.