• ARACIP funcționează ilegal de patru luni.
  • ARACIP a intrat în ilegalitate din cauza legilor educației.
  • Universitățile vor folosi softuri antiplagiat aprobate de Guvern.

Misterul de la ministerul lui Deca – Cine mai acreditează școlile din România dacă agenția ARACIP care se ocupă de asta funcționează ilegal de aproape patru luni? Ministerul Educației a ajuns în situația asta după ce legea învățământului din septembrie 2023 a anulat regulamentul de organizare și funcționare ARACIP. 

Asta nu a împiedicat agenția să își facă treaba în continuare. ARACIP le-a cerut recent școlilor să confirme dacă au cerut evaluări externe pentru anul acesta. Dar mai vin și vești bune de la Ministerul Educației care ne spune că e mai atent la lucrările universitare plagiate. Universitățile controlează acum lucrările de licență după reguli venite de la minister.

A apărut o listă cu toate softurile anti-plagiat pe care Facultățile din România au voie să le folosească de anul acesta. Ministerul spune că a simțit nevoia acestei liste pentru că până acum fiecare Facultate făcea verificări cu orice program voia, iar ministerul nu știa cum funcționează procesul.Nu vă mai luptați cu plagiatul de capul vostru. Universitățile controlează acum lucrările de licență după reguli venite de la minister.

Recomandări

BLINKEN, AVERTISMENT CĂTRE CHINA
UNDE MERGI ÎN VACANȚA DE PAȘTE?
JOE BIDEN, DECLARAȚIE ȘOCANTĂ
O NUNTĂ CU PERIPEȚII
CÂT MAI JOACĂ NADAL
AI LIBER LA TREN

A apărut o listă cu toate softurile anti-plagiat pe care Facultățile din România au voie să le folosească de anul acesta. Ministerul Educației spune că a simțit nevoia acestei liste pentru că până acum fiecare Facultate făcea verificări cu orice program voia, iar ministerul nu știa cum funcționează procesul.Și acum că a mai rezolvat o problemă, Ministerul Educației poate să treacă la următoarea.

Agenția ARACIP care acreditează și autorizează școlile din România funcționează ilegal de aproape patru luni. Cum a reușit ministerul lui Deca să facă asta? Prin legea învățământului din septembrie 2023 care a anulat regulamentul de organizare și funcționare ARACIP.

Citește și: