• Un clujean a lucrat ca arhitect 11 ani fără să aibă diplomă.
  • Bărbatul a fost prins și acuzat de fraudă.
  • Bărbatul a autorizat 60 de proiecte de construcție cu o ștampilă falsă.

Un bărbat din Cluj care a lucrat ca arhitect timp de 11 ani fără să aibă o diplomă a fost arestat de poliția din Cluj și pus sub acuzare pentru fraudă. În timp ce „presta” meseria de arhitect, bărbatul a autorizat aproape 60 de proiecte de construcție cu o ștampilă falsă, a fondat societăți frauduloase, a indus în eroare 17 persoane cărora le-a dat proiecte false și a adus un prejudiciu statului și persoanelor private de peste 100.000 de euro.

Procurorii au menţionat că pe acele proiecte a aplicat şi o parafă profesională contrafăcută şi apoi le-a încredinţat beneficiarilor în vederea obţinerii autorizaţiilor de construire / desfiinţare de la unităţile administrativ teritoriale, în baza cărora au fost emise autorizaţiile de construire/desfiinţare de către autorităţile abilitate.

Anchetatorii au precizat că până în prezent prejudiciul este de 125.725 lei reprezentând plata salariului achitat în mod necuvenit, 67.000 de euro şi 86.149 lei reprezentând costul proiectelor tehnice întocmite în mod nelegal.

Recomandări

BLINKEN, AVERTISMENT CĂTRE CHINA
O NUNTĂ CU PERIPEȚII
CÂT MAI JOACĂ NADAL
AI LIBER LA TREN
400 DE CADAVRE, GĂSITE ÎN GAZA
CE FILM VEZI AZI?

Citește și: