Avocatul Poporului intervine în cazul ATI Sibiu: „Drepturile pacienţilor şi personalului să se respecte”

Pașaportul de vaccinare naște controverse. Renate Weber: „Atât timp cât s-a spus că acest vaccin este facultativ, nu există obligativitatea să-l faci”

Avocatul Poporului transmite, marţi, în contextul dezvăluirilor şi anchetelor care se desfăşoară la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu, că la începutul lunii iunie 2020, la recomandarea Subcomitetului pentru Prevenirea Torturii din cadrul ONU, a demarat un proiect vizând spitalele Covid şi suport Covid, pentru a se asigura că atât drepturile pacienţilor internaţi, cât şi ale personalului medical sunt respectate în egală măsură.

„Din păcate, câţiva manageri de spitale, şi mai ales unii politicieni, fără să înţeleagă rostul acţiunilor noastre de prevenire, nevoia de transparenţă atunci când persoanele sunt lipsite de libertate şi în imposibilitate de a comunica, aşa cum e cazul pacienţilor internaţi la terapie intensivă, au blamat instituţia şi iniţiativa noastră”, transmite Avocatul Poporului.

Avocatul Poporului arată că nu se substituie niciunei autorităţi publice, nici Parchetului, niciunor comisii de control, care au rolul lor în a stabili exact ce anume s-a petrecut Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu.

Un fost angajat de la Terapie Intensivă Covid, din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu a povestit, pentru publicaţia locală Turnu Sfatului, că pacienţi în stare gravă cu Covid-19 au fost legaţi de mâini şi de picioare, ignoraţi de cadrele medicale, sedaţi, astfel că au murit sufocaţi.

Prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, Ion Veştemean, a declarat, luni, pentru MEDIAFAX, că a fost înregistrat un dosar penal pentru omor în cazul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu.

Exit mobile version