• Ministrul culturii, Lucy Frazer, a purtat discuții urgente cu directorul general al BBC.
  • Un prezentator a fost acuzat că a plătit un adolescent pentru fotografii cu caracter sexual explicit.
  • Mama tânărului a susținut că o imagine cu prezentatorul în lenjerie intimă a fost făcută în cadrul unei convorbiri video cu copilul ei.

UPDATE

BBC l-a suspendat pe prezentatorul anonim acuzat că a plătit mii de lire sterline unui adolescent pentru fotografii cu caracter sexual explicit. Într-o declarație, radiodifuzorul a spus: BBC ia în serios orice acuzație și avem procese interne solide pentru a trata în mod proactiv astfel de acuzații. Acesta este un set de circumstanțe complexe și în mișcare rapidă, iar BBC lucrează cât mai repede posibil pentru a stabili faptele pentru a informa în mod corespunzător pașii următori corespunzători.”

Este important ca aceste chestiuni să fie tratate în mod corect și cu atenție. Am precizat clar că dacă – în orice moment – noi informații ies la iveală sau ne sunt furnizate, se va acționa în mod corespunzător și se va urmări în mod activ. BBC a luat cunoștință pentru prima dată de o plângere în luna mai. Joi ne-au fost prezentate noi acuzații de natură diferită și, pe lângă propriile noastre anchete, am luat legătura cu autoritățile externe, în conformitate cu protocoalele noastre.”

Putem confirma, de asemenea, că un membru masculin al personalului a fost suspendat. Ne așteptăm să fim în măsură să oferim o actualizare suplimentară în zilele următoare, pe măsură ce procesul continuă. Consiliul de administrație al BBC va continua să fie ținut la curent.”

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
JOE BIDEN TESTEAZĂ CHATGPT
ZHANG INTRĂ ÎN ÎNCHISOARE PENTRU POSTĂRI
MUZICA REVINE PE TIKTOK
,,PLASTICUL VIU” TE SCAPĂ DE POLUARE

ȘTIRE OFICIALĂ

Ministrul culturii, Lucy Frazer, a purtat discuții urgente cu directorul general al BBC, după ce un prezentator a fost acuzat că a plătit un adolescent pentru fotografii cu caracter sexual explicit. Tim Davie a asigurat-o că corporația investighează afirmațiile rapid și cu sensibilitate”, a declarat ministrul, scrie BBC.

Acuzațiile, raportate pentru prima dată de The Sun, includ faptul că familia tânărului s-a plâns la BBC în luna mai. Ziarul spune că nu îl numește pe prezentator din motive legale. Nici BBC nu l-a numit pe prezentator, dar spune că acesta nu va fi difuzat în viitorul apropiat. Nu se știe încă dacă a existat o suspendare oficială.

Având în vedere natura acuzațiilor, este important ca BBC să primească acum spațiul necesar pentru a-și desfășura investigația, a stabili faptele și a lua măsurile adecvate”, a declarat Frazer pe Twitter, adăugând că va fi ținută la curent.

În Sun on Sunday, mama tânărului – despre care Sun susține că avea 17 ani când au început plățile de la prezentator – a declarat că copilul ei a folosit banii pentru a finanța un program de cocaină crack. Ea a spus că, dacă presupusele plăți ar fi continuat, copilul ei – acum în vârstă de 20 de ani – ar fi sfârșit mort”. Se pare că a fost plătită o sumă de 35.000 de lire sterline.

De asemenea, ea a susținut că o imagine cu prezentatorul în lenjerie intimă a fost făcută în cadrul unei convorbiri video cu copilul ei. După ce ar fi făcut cunoscut BBC-ului îngrijorarea lor pe 19 mai, familia a declarat că a devenit frustrată când prezentatorul a rămas în emisie și atunci au decis să se adreseze celor de la Sun.

Ei au precizat că nu au vrut să fie plătiți pentru reportaj, a relatat ziarul. În urma primului reportaj al Sun, unii prezentatori BBC au accesat rețelele de socializare pentru a nega că ei ar fi vedeta în cauză, printre care Rylan Clark, Jeremy Vine, Nicky Campbell și Gary Lineker.

Campbell, de la Radio 5 Live, a scris pe Twitter că a raportat la poliție un cont anonim de Twitter pentru o postare în care se pretindea că el era prezentatorul. Au fost exprimate îngrijorări cu privire la procesul de reclamații al BBC – în primul rând, ce măsuri au fost luate pentru a-l interoga pe prezentatorul anonim și pentru a investiga mai departe.

Citește și