• În petiția ei de 20 de pagini, Beyoncé susține că agenția a refuzat deduceri de milioane de dolari.
  • Beyoncé a solicitat instanței să reconsidere o notificare de deficiență din ianuarie evaluată de IRS.
  • În prezent, Beyoncé se pregătește să-și înceapă turneul Renaissance pe 10 mai.

Beyoncé se confruntă cu Internal Revenue Service într-o petiție recentă depusă la Tribunalul Fiscal din Statele Unite, care contestă taxele și penalitățile de aproape 2,7 milioane de dolari pe care agenția le-a pretins că le datorează, scrie Business Insider.

La începutul acestei luni, Beyoncé a solicitat instanței să reconsidere o notificare de deficiență din ianuarie evaluată de IRS. Notificarea susținea că Beyoncé datorează taxe suplimentare de peste 1,4 milioane de dolari și penalități de peste 288.000 de dolari pentru 2019. Pentru 2018, a susținut că cântăreața datorează taxe suplimentare de aproximativ 805.000 de dolari și penalități de 161.000 de dolari, potrivit Forbes.

În petiția ei de 20 de pagini, Beyoncé susține că agenția a refuzat deduceri de milioane de dolari, inclusiv 868.766 de dolari atribuiți unei contribuții caritabile reportate din 2018. Potrivit documentelor, ea susține, de asemenea, că nu ar trebui să se aplice penalități pentru niciun impozit datorat, deoarece ea „a acționat în mod rezonabil și cu bună-credință”.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

După ce a fost depusă notificarea din ianuarie, vedeta a avut 90 de zile pentru a depune o petiție de contestare la IRS. Deși agenția a evaluat că 20% din suma de bază a impozitului este datorată, petiționarii de obicei nu trebuie să plătească până când cazul nu a fost soluționat, conform Forbes.

În prezent, Beyoncé se pregătește să-și înceapă turneul Renaissance pe 10 mai. Potrivit Billboard, turneul i-ar putea aduce cel puțin 275 de milioane de dolari. Megastarul nu este prima celebritate care a ripostat împotriva afirmațiilor că datorează guvernului amenzi fiscale de milioane.

În iulie 2022, procurorii din Spania au acuzat-o pe cântăreața Shakira de șase acuzații de fraudă fiscală și au acuzat-o pe vedetă că nu a plătit milioane de taxe în Spania. În 2013, câștigătoarea premiului Grammy Lauryn Hill a fost condamnată la trei luni de închisoare pentru evaziune fiscală în valoare totală de până la 1,3 milioane de dolari în taxe neplătite, a raportat Essence.

Citește și